L’Espanya borbònica del PSOE no és “la Catalunya del SÍ” de Junts

333

L’Espanya del PSOE, com es confirma en el congrés del PSC / PSOE, no és la Catalunya de Junts com s’expressa en el seu document “La Catalunya del SI la fem junts”.

2.- Junts es partidària de la república catalana. El PSOE renuncia al republicanisme i defensa aferrissadament la monarquia i el juancarlisme. Junts propugna el dret d’autodeterminació i el referèndum. El PSOE dona suport a la repressió del 155. Junts defensa democràticament i pacíficament la sobirania i la independència de Catalunya. El PSOE llença el seu teòric federalisme a la paperera de la història i recentralitza l’estat. Junts es manifesta amb els partits democràtics a favor del català i la immersió lingüística. El PSOE es manifesta amb els partits i organitzacions amb adn franquista com PP, VOX, Cs, Sociedad Civil Catalana.

3.- Segueix una síntesis del document de Junts: “L’1 d’octubre ens vam auto determinar i decidir esdevenir una república lliure dins de la Unió Europea.  Espanya no va acceptar el resultat del referèndum i va desencadenar una onada de repressió per impedir la constitució de la república catalana. El juliol de 2020, Junts per Catalunya vam néixer per dur a terme el mandat de l’1 d’octubre, mandat amb el qual aspirem a viure en plena llibertat a un territori on existeixi una veritable justícia social i una igualtat d’oportunitats per a tothom. En  aquest camí, fins a la proclamació de la república, treballem per la Catalunya del SÍ, la Catalunya del SÍ a la independència i del SÍ a la solvència. Una Catalunya en positiu, de suma. líder. 

La Catalunya del SÍ és la que va guanyar l’1 d’octubre i diu  a defensar l’autodeterminació davant dels qui neguen aquest dret fonamental. La Catalunya que diu SÍ a la independència, al progrés econòmic, a la justícia social, a un futur sostenible.
 
És la Catalunya que diu SÍ a la defensa del català com a llengua pròpia i oficial, i al model de la immersió lingüística com a element de cohesió social. La Catalunya que diu  a l’elaboració dels pressupostos més expansius de la història, que diu  a un projecte sostenible per al país, que protegeix els menors de la violència domèstica, que diu  al tràmit d’una llei contra la violència vicària, que diu  a l’ampliació del programa ‘Reallotgem’ per aturar desnonaments de persones vulnerables. 

La Catalunya del SÍ la fem junts. Encetem ‘La Catalunya del Sí’ per explicar les nostres idees de present i futur, i posem en valor totes aquelles propostes estratègiques que marquen el nostre full de ruta. Amb ‘La Catalunya del Sí’ repassem les principals accions que hem dut a terme durant aquest 2021 des del Govern de la Generalitat i des de la  resta  de cambres parlamentàries i del territori. En definitiva: diem SÍ a una Catalunya millor. SÍ a la Catalunya lliure. Ho farem possible i ho culminarem amb tots vosaltres al costat, fent un pas endavant en el compromís col·lectiu i fent més gran Junts per Catalunya”. 


Comparteix aquesta entrada