Decàleg alliberador de www.avantguarda.cat

616

www.avantguarda.cat canvia de disseny. L’objectiu és facilitar la comunicació dialogant amb els internautes mantenint la fidelitat al seu decàleg alliberador.

1.- La promoció i la defensa dels drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles, inclòs Catalunya, és un compromís ètic i cívic irrenunciable.

2.- La  sobirania i la independència de Catalunya és una opció política legítima per impulsar i consolidar la seva convivència democràtica, lliure i solidaria internament, i la seva projecció internacional.

3.- La relació entre Catalunya i Espanya ha de basar-se sobre la democràcia, la llibertat, la solidaritat i el mutu respecte a la sobirania d’ambdues nacions, no sobre la imposició per la força.

4.- La Declaració Universal dels Drets Humans i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, que inclouen l’autodeterminació dels pobles, prevalen sobre la Constitució i la legislació espanyoles segons l’article 10.2 del text constitucional  i el BOE (1977/10.733). I també: “Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i expressió. Això comporta el dret a no ésser inquietat per causa de les opinions” (Declaració Universal dels Drets Humans. Article 19). S’accepten les crítiques raonables i formulades amb bona fe.

5.- Aquesta web vol acollir i ser sensible a la condició humana i la vida quotidiana de les persones, especialment dels pobres, els qui ploren, els humils, els pacificadors, els perseguits, els que son insultats i calumniats, els marginats per qualsevol motiu.

6.- El rebuig a tot feixisme, annexionisme, imperialisme i colonialisme, també en matèria lingüística, és radical. Un català ha de poder viure en català a Catalunya les 24 hores del dia com un espanyol viu en castellà a Espanya. Ningú ha de ser ciutadà de segona a Catalunya, tampoc un català pel fet d’expressar-se en català, llengua perseguida per les dictadures i que no compta amb el suport d’un estat. La Constitució espanyola (article 3.1) imposa el castellà a Catalunya, no el català. Al Congrés i al Senat d’Espanya està prohibit expressar-se en català. Al Parlament de Catalunya hom s’expressa lliurement en català i en castellà.

7.- La web vol denunciar, amb precisió i sense demagògia, les contradiccions del desordre establert a la societat en els àmbits institucional, polític, econòmic, social, cultural, mediàtic, religiós, eclesial.

8.- El règim espanyol ha de ser interpel·lat per posar fi a la guerra bruta, les clavegueres de l’estat, la repressió; per reconèixer que l’amnistia és constitucionalment possible; per acceptar el dret d’autodeterminació i  la voluntat dels catalans expressada a les urnes.

9.- Les xarxes socials han de ser ben escollides i llegides com fonts de comunicació i informació  que trenquen el monopoli dels grans i vells mitjans. www.avantguarda.cat va néixer el 22 de setembre del 2008 amb el nom “In saecula saeculorum”. Es va convertir el 12 de setembre de 2014 en web mantenint el mateix nom. La web, des del 22 d’octubre del 2015, navega per les xarxes amb el nom de www.avantguarda.cat

10.- www.avantguarda.cat ratifica el seu lema amb esperit sempre de proposta i mai d’imposició: “Temps i espai oberts a episodis cívics, qüestions diverses de la condició humana i d’experiència cristiana”. Les seves seccions son “Atri”, “Contrapunts”, “Uoctubre”, “Groc”

Comparteix aquesta entrada