L’oficina europarlamentària de Junts és un espai europeísta a Catalunya malgrat la repressió

341

A.- Els eurodiputats Carles Puigdemont, Clara Ponsati, Toni Comin i el seu equip (Junts i Lliures per Europa) han obert una oficina europarlamentària a Barcelona, capital de Catalunya.

B.- Aquesta oficina europarlamentàriaés un espai d’europeisme i llibertat malgrat la repressió. La seva apertura no es ben rebuda per l’establishment espanyolista la qual cosa demostra que aquesta oficina és un encert democràtic i sobiranista. ¿Algú sap si el PSOE de Pedro Sánchez, Miquel Iceta i Salvador Illa han felicitat a Junts per obrir aquesta oficina europarlamentaria?¿Podemos / Comuns han felicitat a Junts? ¿PP, VOX, Cs han felicitat a Junts? ¿La junqueriana ER, sense C, ha felicitat a Junts?

C.- Junts exposa raons que justifiquen l’apertura de la seva Oficina europarlamentària.

1.- Obrim al públic la nostra oficina europarlamentària. Després de mesos de feina intensa, serem al carrer Bonaire número 2, cantonada amb la Plaça de les Olles. Què vol dir que obrim aquesta oficina?

2.- Com a eurodiputats obrim oficina per ser més a prop vostre. L’obrim sobretot per seguir lluitant per aconseguir el projecte polític que ens va dur a l’exili: un Estat català independent i exemplar dins la família europea en la defensa dels drets fonamentals.

3.- En molts països europeus els parlamentaris o europarlamentaris tenen una oficina d’atenció als electors situada en el territori on han estat escollits. D’aquesta manera, el contacte entre polític i ciutadà pot ser constant durant tot el mandat.

4.- Nosaltres vivim a l’exili, però no podem permetre que la repressió ens impedeixi acostar-nos i escoltar els nostres conciutadans. Per això hem decidit obrir aquesta oficina a la plaça de les Olles.

5.- És una gran contradicció que nosaltres, com a eurodiputats, tinguem el finançament i la capacitat per obrir una oficina al nostre país, però en canvi no la puguem visitar lliurement.  Els nostres drets polítics són reconeguts avui per 26 dels 27 estats de la UE.

6.- Si avui podem obrir aquesta oficina és gràcies al fet que el dret europeu té prevalença sobre el dret espanyol. Va quedar demostrat amb la sentència del TJUE del 19 de desembre de 2019 i esperem que torni a quedar demostrar ben aviat.

7.- Pel que fa als horaris de la oficina, estarà oberta de dilluns a divendres, exceptuant festius. Durant aquest període de temps, qualsevol ciutadà podrà entrar i enraonar amb el nostre equip a Barcelona.

8.- Si teniu propostes, idees, queixes o inquietuds sobre el funcionament de la política europea o del nostre país o creieu que podem ajudar d’alguna manera en qüestions de polítiques públiques, només heu de venir al local i explicar-nos-ho. Sempre intentarem donar una resposta.

9.- L’estat espanyol viola desenes de directives i normes europees cada any. Sovint, perjudicant entitats, empreses i ciutadans catalans. Denunciar-ho i pressionar les institucions europees reforça  la reivindicació de l’estat català i alhora la nostra vocació fermament europeista.

10.- Periòdicament durem a terme actes de petit format en connexió Barcelona-Brussel·les. També retransmetrem els actes que organitzem al Parlament Europeu. L’oficina serà l’espai on mantenir trobades amb molts de vosaltres, encara que sigui telemàticament.

11.- Avui també volem explicar que hem aplicat el principi de consum estratègic. Els nostres proveïdors de telèfon, energia i assegurança son empreses catalanes, sense cap vincle amb l’IBEX 35. La gran majoria d’empreses que ens proveiran els serveis son també del país.

12.- Creiem que tots i cadascun de nosaltres som agents del canvi, de sobiranisme, de transformació. El camí a la independència també és un camí de desconnexió dels grans  poders econòmics de l’estat espanyol. Debilitar-los és enfortir-nos.

13.- Per descomptat també demanem a les empreses amb qui treballem que ens facturin en català tal com marca el codi de consum. I ens agradaria que totes les institucions actuessin amb el mateix propòsit en defensa de la sobirania del Parlament i de la nostra llengua.

14.- Catalunya és un país en què cada generació ha lluitat pels drets i les llibertats del nostre poble. Sovint des dels mateixos carrers on avui es troba l’oficina, i el nostre propòsit és formar part d’aquesta llarga cadena que mai no ha defallit en la lluita per la llibertat.

15.- Per això és un orgull haver descobert que l’edifici on allotgem la oficina parlamentària sigui l’últim que va quedar dempeus al barri de la Ribera que Felipe V fer demolir després de 1714. Un edifici que és un símbol més de resistència i de lluita per la llibertat.

Comparteix aquesta entrada