ER (sense C de Catalunya) dona suport al PsoE (amb majúscula E d’Espanya)

393

ER i PsoE es troben. La junqueriana ER donarà suport al sanchista PsoE en els pressupostos de l’estat, diguin el que diguin els del partit de Pere Aragonés.

2.- ER es ER. Prescindeix de manera significativa de la C fins i tot en la seu principal del partit i en les rodes de premsa. És la manera junqueriana d’ampliar la base. Aquesta hipotètica ampliació implica diluir el sobiranisme / independentisme i, alhora, intentar la penetració en els sectors econòmics, culturals, polítics i mediàtics amb el tenebrós adn franquista. Implica renunciar a establir una relació entre Catalunya i Espanya basada en sis  tesis: democràcia; llibertat; solidaritat; acceptació dels drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles; respecte a la voluntat dels catalans expressada a les urnes; respecte a la mútua sobirania de les nacions catalanes i espanyola.

3.- El PsoE es ratifica en la majúscula E d’Espanya per damunt de tot. El PsoE renuncia al republicanisme i al federalisme. No renuncia a la repressió. No diu res del terrorisme d’estat dels GAL. Enforteix la triple ultra. Espanyolisme ultra. Centralisme ultra. Dretanització ultra. Avala la monarquia imposada pel dictador Francisco Franco i al fugat Juan Carlos.  

4.- El lligam del “atado y bien atado” franquista entre Franco, Juan Carlos i el seu fill Felipe VI, i Pedro Sánchez sobre la manera d’entendre el mite de la unitat espanyola és manté prescindint de la Declaració Universal dels Drets Humans. Juan Carlos I va confessar en una ocasió el que el vell dictador li va dir pocs dies abans de morir: “Lo único que le pido es que preserve la unidad de España”. Evidentment no li va dir res de respectar els drets humans. Pedro Sánchez comparteix aquestes paraules del dictador assumides per l’emèrit fugat.

5. ¿I ER?. La junqueriana ER donarà suport als pressupostos del  Govern espanyol que son una enganyifa. La síntesis de l’engany consisteix en que programar una inversió per a Catalunya del 17,2 % del total de l’estat espanyol es mentir a consciència perquè la mitjana d’execució real es d’un 11 % durant els darrers cinc anys.

6.- ER, sense la unitat de l’independentisme, donarà suport a un president no fiable com Pedro Sánchez. Aquest només es fiable quan ve a Catalunya per proclamar el seu indecent  “nunca jamás”. El president espanyol  “nunca jamàs” posarà fi a la repressió, ni admetrà l’amnistia que no està prohibida a la Constitució, ni acceptarà la voluntat dels catalans expressada a les urnes. El president espanyol combrega amb la unitat espanyola, segons Franco i la seva monarquia, i amb la proclama feixista de José Antonio: “El ser rotas es el más noble destino de todas las urnes”. “Rotas” o confiscades que es el que va pretendre el règim espanyol el dia del referèndum degut a l’aplicació del repressor 155 que comptava amb el suport de Pedro Sánchez, Salvador Illa, Miquel Iceta i similars.

Comparteix aquesta entrada