Tarannà franquista de Pedro Sánchez

327

Gestos, decisions i fets demostren el tarannà franquista del president Pedro Sánchez (PSOE). “Tarannà. Manera de procedir” (Diccionari de la llengua catalana)

2.- Hi ha una continuïtat entre el dictador Francisco Franco, el rei Juan Carlos i el president Pedro Sánchez. Franco, poc abans de morir, diu unes darreres paraules a Juan Carlos: “Lo único que le pido es que preserve la unidad de España”. Sánchez comparteix aquestes paraules del dictador i assumides pel rei.

3.- Pedro Sánchez milita en aquesta unitat política i lingüística franquista que preval sobre els drets i les llibertats de les persones i dels pobles. Ara s’inventa el projecte “El español, valle de la llengua” per potenciar l’idioma espanyol i marginar l’idioma català.

4.- Sánchez llença a la paperera de la història el que s’ha demostrat ser fals republicanisme federal espanyol del seu partit,  i esdevé un activista hooligan a favor de la monarquia que va ser imposada pel dictador Franco designant rei a Juan Carlos.

5.- Sánchez avala a Juan Carlos que va jurar fidelitat als feixistes Principios del Movimiento Nacional i al caudillo Franco i que avui és un fugat per obscurs afers financers i de faldilles, ben instal·lat a Abud Dhabi on no es respecten els drets polítics i humans. Sánchez rebutja una comissió parlamentaria que investigui aquest escàndol que ha traspassat les fronteres,  i està d’acord que el pare de Felipe VI deixi de ser investigat per la fiscalia espanyola, fiscalia que depèn del president del Govern com ha reconegut públicament. I Sánchez, de manera cínica, afirma que tots els ciutadans son tractats iguals per la justícia en el règim espanyol.

6.- Sánchez defensa la monarquia i el juancarlisme coincidint amb els partits amb vinculacions i adn franquistes com PP, VOX, Cs…

7.- Sánchez elogia públicament en el Congrés de Diputats el “sentit d’estat” d’un partit ultra i franquista com VOX amb els aplaudiments de personatges com Miquel Iceta i Salvador Illa.

8.- Sánchez no ha desmuntat la policia patriòtica i les clavegueres de l’estat existents des de la dictadura franquista. El seu entorn, fins i tot, elogia les prefectures policials, com la de Via Laietana de Barcelona, on durant la dictadura es va torturar a demòcrates, catalanistes, sindicalistes, antifranquistes. Sánchez ha d’explicar que pensa del terrorisme d’estat dels GAL pel qual varen ser condemnats membres de l’aparell executiu del Govern de Felipe González.

9.- Sánchez menysprea i no reconeix Kosovo i la seva independència de la mateixa manera que menysprea Catalunya i no reconeix el seu procés independentista democràtic i pacífic. Com Franco.

10.- Sánchez empra un llenguatge i manté una actitud típicament franquista. Utilitza el famós “sin prisas y sin pausas” que emprava el dictador per retardar tan com podia la fi del seu règim i el més mínim pas democratitzador. I el seu “nunca jamás” és l’oposició radical i irracional a l’amnistia, a acceptar la voluntat dels catalans expressada a les urnes en un referèndum, a la fi de la repressió.

Comparteix aquesta entrada