El menyspreu de Pedro Sánchez al català fa més necessari un estat propi

403

La política lingüística del borbònic, juancarlista i centralista president Pedro Sánchez consisteix en potenciar la llengua espanyola i en menysprear la llengua catalana. Aquest menyspreu del líder del PSOE fa més necessari que Catalunya disposi d’un estat propi per garantir el present i el futur del català.

 2.- El projecte de Pedro Sánchez per promocionar l’espanyol, pobret espanyol!, s’anomena “El español, valle de la lengua”. Explica: “Es el momento de invertir con todo el potencial que tiene nuestro idioma común. Es un nuevo proyecto estratégico centrado en la lengua española”. Li traeix el subconscient. La denominació  “Valle de la lengua” recorda el megalòman Valle de los Caidos on el dictador Francisco Franco, defensor a ultrança de la unitat política i lingüística espanyola, va estar enterrat.

 3.- Aquest “Valle de la lengua”, segons Pedro Sánchez, ha de servir per defensar i promoure “el español que es la lengua común de los españoles”. El català, segons Pedro Sánchez y su “valle de la lengua”, queda marginada i reduïda a una llengua provinciana i folklòrica, en el sentit despectiu del terme, que només ha de ser parlada en la clandestinitat o en la intimitat amb l’ultra nacionalista franquista José Maria Aznar.

4.- Pedro Sánchez, Miquel Iceta (ministre de Cultura, de Cultura!), Salvador Illa i patriotes similars defensen que l’espanyol és la llengua comuna dels espanyols. Cal replicar que, per coherència i per la mateixa lògica, que el català és la llengua comuna dels catalans.

 5.- “La llengua pròpia de Catalunya és el català. Com a tal, el català és la llengua d’ús normal i preferent de les administracions públiques i dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, i és també la llengua normalment emprada com a vehicular i d’aprenentatge en l’ensenyament” (Article 6 de l’Estatut de Catalunya). 

Comparteix aquesta entrada