Xiula a la Colau. Barcelona sense projecte de capital nacional

289

Una Barcelona sense projecte” és un article crític de Lluís Foix en el seu blog. Però pot fer-se una esmena a Ada Colau i a les consideracions del periodista de “La Vanguardia”. “Una Barcelona sense projecte” és un text de 3.372 espais en que es fa referència a una ciutat antiga com motor de la modernització econòmica “espanyola”, però no es menciona ni una vegada Catalunya ni la nació catalana. Significatiu. ¿De quin projecte de Barcelona, dons, s’està parlant?

2.- Hi ha un projecte de Barcelona que no és el d’Ada Colau, covarda davant les xiulades del poble, ni el de l’unionisme que va des del PSOE a VOX. Hi ha un projecte de Barcelona que defensa Catalunya com nació i la ciutat barcelonina com capital nacional de Catalunya de la mateixa manera que Madrid es capital nacional d’Espanya i Paris es capital nacional de França.

3.- Fins i tot, l’Estatut d’autonomia de Catalunya, retallat per uns centralitzadors Tribunal Constitucional i Governs espanyols, deixen clar uns punts que la política annexionista oblida, distorsiona, o amaga. “El Parlament de Catalunya, recollint el sentiment i la voluntat de la ciutadania de Catalunya, ha definit de forma àmpliament majoritària a Catalunya com a nació. La Constitució espanyola, en el seu article segon, reconeix la realitat nacional de Catalunya com nacionalitat” (Preàmbul).

4.- “La capital de Catalunya es la ciutat de Barcelona, que és la seu permanent del Parlament, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, sens perjudici que el Parlament i el Govern es puguin reunir en altres llocs de Catalunya, d’acord amb el que estableixen, respectivament, el Reglament del Parlament i la llei”. (Article 10).

5.- Davant dels qui neguen o boicotegen aquest plantejament val la pena recordar les paraules de Joan Maragall en la seva “Oda a Espanya” que en aquest 2021 son plenament vigents. El poeta comença: “Escolta, Espanya…”. I acaba: “…Adéu, Espanya”.

Comparteix aquesta entrada