L’Espanya del fugat Juan Carlos engrandeix la Catalunya de l’exiliat Puigdemont

397

L’Espanya borbònica del fugat Juan Carlos I i la repressió del règim engrandeix encara més la figura política de l’exiliat president Carles Puigdemont i de l’independentisme català, democràtic i pacífic.

2.- El pare de Felipe VI fou imposat com a rei pel dictador Francisco Franco. L’avui rei emèrit Juan Carlos I, a causa d’escàndols financers i de faldilles, ha fugit als Emirats Àrabs Units, on es violen els drets humans i polítics. Significatiu. Però el règim espanyol, des del Govern progre (?) i ultra centralista de Pedro Sánchez (PSOE/Podemos) al tenebrós triofachito PP/VOX/CS, defensen el juancarlisme i la monarquia. I diuen que, en una democràcia, tothom és igual davant la llei… També Franco deia que el seu règim era democràtic!

3.- L’ara fugitiu Juan Carlos va jurar fidelitat al dictador Franco i al feixista Movimiento Nacional. Així s’explica que les estructures del règim i el seu atrotinar concepte d’unitat nacional espanyola mantinguin l’adn franquista. Juan Carlos va explicar un dia un episodi de l’envellit i malalt general amb veu inaudible poc abans de morir…  “Franco me cogió la mano y me dijo: Alteza, la única cosa que os pido es que preserveis la unidad de España”. És la unitat franquista defensada en ple segle XXI des del PSOE a VOX.

4.- Espanya no és la Catalunya de Carles Puigdemont, 130 president de la Generalitat. President no imposat per cap dictador ni per cap repressor 155. President sorgit democràticamentde les urnes i perseguit com un criminal violent per posar urnes. President i eurodiputat exiliat a la democràtica Unió Europea, no fugat als Emirats Àrabs Units. President legítim i sobiranisme català que deixen en ridícul un cop més el desacreditat aparell judicial i policial espanyol amb uns jutges i uns comandaments policials que haurien de dimitir per dignitat.

5.- Un apunt contemporani que mostra la sistemàtica i obsessiva persecució espanyola contra els presidents catalans i els drets i les llibertats de Catalunya.Lluís Companys, 123 president, assassinat pel franquisme en col·laboració nazi. Josep Irla, 124 president, mor exiliat a Sant Raféu, França. Josep Tarradellas, 125 president, exiliat a Saint-Martin-le-Beau, França, fins que retorna a Catalunya. Artur Mas, 129 president, condemnat pel Tribunal Superior de Jusdticia de Catalunya i el Tribunal de Cuentas. Quim Torra, 131 president, condemnat pel Tribunal Superior de Catalunya i el Tribunal Supremo.

Comparteix aquesta entrada