Taula de diàleg? Aragonés en mans de la borbònica Moncloa i contra Junts

268

1.- ERC volia que Oriol Junqueras assistís a la taula de diàleg. No cal ser conseller del Govern per formar part de la delegació catalana. Però Pere Aragonés ha cedit a les pressions de la borbònica i centralista Moncloa en sentit contrari.  Pere Aragonés i ERC, no Carles Puigdemont i Junts, son els qui vulneren l’acord de govern entre ambdós partits. L’acord  deixa oberta la possibilitat de que la part catalana de la taula estigui integrada per consellers del Govern i no consellers.

2.- L’entesa i alhora la submissió de Pere Aragonés a Pedro Sánchez es desvelada en una crònica del diari espanyolista “El mundo”. Titula: “’Matar’ a Puigdemont, el gran objectivo oculto de la mesa negociadora de PSOE i ERC”

3.- El fet és que Marta Vilalta, portaveu d’ERC, afirma (31.05.2021): “Es innegable que ens agradaria moltíssim que Oriol Junqueras, que no es conseller, vagi a la taula de diàleg. ERC vol que el Govern hi vagi amb el màxim de companyia i suport”. Tots els mitjans ho destacaren. Però el PSOE, per exemple a traves de la diputada Alicia Romero, s’hi va oposar des del primer moment. I Aragonès ha cedit a les pressions monclovites en sentit contrari. Vilalta ha canviat de discurs quan ERC ha acceptat aquest  xantatge.

4.- Aragonès, a més, ha impedit que els noms proposats per Junts (els presos polítics indultats Jordi Sánchez i Jordi Turull, i la diputada Miriam Nogueras)  s’integressin a la delegació catalana. Aragonés es incoherent. No vol tenir en compte que en una anterior sessió de la delegació catalana hi havia quatre no consellers: Elsa Artadi i Josep Rius (Junts); Marta Vilalta i Josep Maria Jové ERC).

5.- Pere Aragonés ha actuat amb autoritarisme, no amb autoritat. La seva presidència, en mans dels interessos espanyolistes del PSOE, queda molt tocada davant la Moncloa, davant sectors d’ERC, davant Junts, a la Generalitat  i en política catalana.

Comparteix aquesta entrada