El president Aragonès vulnera l’acord de govern amb Junts

275

1.- El president Pere Aragonès (ER) vulnera l’acord de govern amb Junts al vetar els noms que el partit del president exiliat Carles Puigdemont proposa per integrar-se a la part catalana de la taula de diàleg (?) amb el Govern espanyol.

2.- Junts ha proposat quatre noms entre els que hi ha dos presos polítics indultats i destacats dirigents de Junts: Jordi Sánchez i Jordi Turull. Però Aragonés ho veta argumentant que els que han d’integrar-se a la part catalana han de ser consellers del Govern. Fals argument.  L’acord de Govern  ER / Junts sobre la negociació  deixa molt clar que per ser negociador no cal ser conseller del Govern.

3.- L’acord de Govern ER / Junts estableix literalment: “La delegació catalana en el Procés de Negociació serà escollida per consens i nomenada pel Govern, amb la voluntat que representi la pluralitat del projecte independentista i té la voluntat de representar i defensar els grans consensos a favor a l’Autodeterminació i l’Amnistia de la majoria del 80% de la ciutadania”. No diu res de que s’hagi de ser conseller del Govern.

4.- Hi ha un precedent a favor de Junts i en contra d’Aragonès / ER. Ja s’han celebrat dues reunions de la taula en el passat. Foren presidides per Pedro Sánchez i pel llavors president Quim Torra. La primera reunió es va celebrar a Pedralbes (20 desembre 2018) i la segona a la Moncloa (26 febrer 2020). Quatre dels assistents per part catalana a la segona reunió no eren consellers: Elsa Artadi i Josep Rius (de Junts), i Marta Vilalta i Josep Maria Jove (de ER)

5.- El veto d’Aragonès mostra la seva debilitat política. Menysprea els presos polítics catalans. I es sotmet de manera servil a l’estratègia del monàrquic, juancarlista i centralista Pedro Sánchez, el president  del “nunca jamás”. El del mai respectarà el dret d’autodeterminació ni respectarà la voluntat dels catalans expressada a les urnes, mai hi haurà amnistia, mai s’acabarà amb la repressió judicial i policial.

Comparteix aquesta entrada