Defensa incondicional de Toni Clapés (RAC1) de Godó, Grande de España

258

1.- El gran Toni Clapés (Versió RAC1) defensa de manera incondicional a Javier Godó, Conde de Godó i Grande de España. Cap sorpresa. El que fora sorprenent seria que hi parlés en contra. Però, entre l’elogi i la crítica, pot demanar-se al radiofònic Clapés dos aclariments sobre l’activitat periodística i política de Godó, Conde i Grande que son tres aspectes de la mateixa persona.

3.- Javier Godó es el actual Conde de Godó, títol concedit (15 novembre 1916) pel rei Alfonso XIII a Ramon Godó i Lallana. Javier Godó també ha rebut la distinció de Grande de España (11 juliol 2008) atorgat pel rei Juan Carlos I. La Grandeza de España es la màxima dignitat de la noblesa espanyola immediatament desprès de la d’infant d’Espanya que és la que correspon als fills del monarca. Alfons XIII neix el 1886, fuig d’Espanya el 1931, mort el 1941 a Roma. Juan Carlos I neix a Roma el 1938, el 2020 fuig d’Espanya. Toni Clapés podria formular al propietari del Grupo aquesta pregunta… ¿Ha renunciat ja o pensa fer-ho, per sentit ètic i democràtic,  a ser Grande de España pel fet de ser un títol que li va concedir Juan Carlos I, imposat com a rei pel dictador Francisco Franco i que avui és un Borbó fugit a causa d’obscurs afers financers i de faldilles que La Vanguardia i RAC1 no investiguen?

2.- Clapés i  els que treballen al Grupo Godó cobren del seu propietari amb diversitat salarial. El Grupo està molt subvencionat per les administracions, per diner de la ciutadania que paga els seus impostos. ¿Pot demanar Clapés als dirigents del Grupo Godó com es distribueixen aquests ingressos públics? ¿S’utilitzen per pagar bons sous a càrrecs de confiança de les redaccions i les administracions del Grupo que siguin fidels o servils a Godó? El Grupo que exigeix en les seves editorials que les administracions públiques tinguin un comportament ètic i transparent  també ha de tenir aquest mateix tarannà ètic i transparent. ¿O no?

Comparteix aquesta entrada