Pablo Casado / Pedro Sánchez contra Francesc Cambó / Lluís Companys

376

Un complot espanyolista Pablo Casado (PP) / Pedro Sánchez (PSOE) existeix a la pràctica contra Catalunya, els seus drets i les seves llibertats. Contra Francesc Cambó / Lluís Companys. Ho fan per ignorància i/o mala llet.

1.- Pablo Casado ataca de manera incívica i anti científica, la llengua catalana a les Illes Balears. Com si per atacar l’espanyol apel·lés a la ciutadania a emprar l’andalús, el sevillà, el cordovès,  el manxec, l’extremeny, el saragossà, el madrileny, el toledà, el murcià, l’aragonés… Una monumental estupidesa més que demostra que tot val per salvar la mítica unitat d’Espanya.

2.- Pedro Sánchez, amb una obsessió més subtil, dona la consigna des de la Moncloa, amb el suport dels seus còmplices polítics i mediàtics d’allà i d’aquí, que el sobiranisme i el republicanisme català han mort. No diu res, però, de la repressió del règim espanyol que hi ha hagut i hi ha per tallar caps i d’arrel els drets i les llibertats de Catalunya. I pregona que ara és  el moment del federalisme espanyol, que mai ha federat res, i del borbonisme imposat pel dictador Francisco Franco en un personatge com Juan Carlos I, avui fugat per obscurs afers financers i de faldilles.

3.- Els espanyols Pablo Casado, Pedro Sánchez, els ultres de VOX, els de Cs en liquidació, i sectors de Podemos no volen admetre que l’independentisme català es viu. L’independentisme ha guanyat les darreres eleccions catalanes, malgrat la repressió i les clavegueres de l’estat. Governa Catalunya. És majoritari a les urnes i al Parlament…  malgrat el Tribunal Suprem, el Tribunal Constitucional i l’anomenat Tribunal de Cuentas… amb adn franquista.

4.- Pablo Casado, Pedro Sánchez i similars haurien de superar la seva ignorància i/o mala llet per tal de tenir en comte les apostes profètiques, plenament vigents, de dos catalanes tan diferents com Francesc Cambó i el president Lluís Companys.   

5.- Francesc Cambó (1876-1947) es autor d’un memorable discurs a les Corts espanyols (13/12/1934) en defensa de la Catalunya assetjada un cop mes per Espanya quan es debatia la suspensió de l’Estatut d’autonomia. Aquestes son les paraules de Cambó: “Aquest text que aneu a votar implica que el problema  català continuarà pertorbant mesos i anys la vida política espanyola. No us feu il·lusions. Passarà aquest Parlament, desapareixeran els partit que estan aquí representats, cauran règims, i el fet viu de Catalunya subsistirà”. I Lluís Companys (1882-1940) fou detingut pel nazis, torturat i executat per la dictadura franquista (15/10/1940). Paraules seves en un míting pronunciat pocs anys abans (1936), després de sortir de la presó, son aquestes: “Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a guanyar”.

6.- Els catalans Francesc Cambó i Lluis Companys tenen raó. La raó històrica, del poble, de la societat, de les urnes. Els espanyols Pablo Casado i Pedro Sánchez no tenen raó.

 

Comparteix aquesta entrada