PSOE. Felipe González. Josep Borrell. Terrorisme dels GAL. Espionatge

528

1.- “El trist episodi dels GAL es va realitzar pel govern de Felipe González per acabar amb ETA”, escriu Lluis Foix en el seu blog. Alguns fets i comentaris al respecte…

2.- Josep Borrell afirma (13/09/1998) que defensar José Barrionuevo (ministre d’Interior) i Rafael Vera (secretari d’estat de Seguretat), condemnats per terrorisme d’estat, forma part del seu projecte de futur. “La solidaritat amb aquests companys va irrenunciablement unida al nostre projecte de futur”. Paraules dites per Borrell quan Barrionuevo i Vera son condemnats per la seva implicació amb els GAL, grups armats parapolicials espanyols que practicaren la guerra bruta o terrorisme d’estat. La Unió Europea hauria de saber qui es realment Borrell, i actuar en conseqüència.

3. Temps després (09/07/2019), Borrell, essent ministre d’Exteriors, es considerat de ser responsable d’un suposat espionatge contra les delegacions de Catalunya a capitals europees com Berlín, Londres i Ginebra. ERC i Junts presenten una petició conjunta al Congrés demanant explicacions a Borrell. La petició es rebutjada pel quadripartit espanyolista (PSOE, PP, VOX, Cs).

4.- L’afer de l’espionatge torna a plantejar-se (juliol 2021). Microsoft informa que els serveis d’intel·ligència espanyols, a traves de mòbils i ordinadors, han espiat a més d’un centenar de persones de Catalunya. Entre els espiats, coneguts fins ara, figuren Carles Puigdemont, Jordi Puigneró, Roger Torrent, Ernest Maragall, Sergi Miquel, Anna Gabriel i també gent del seu entorn

5.- No hi ha noticia de que el franquista Tribunal de Cuentas hagi decidit investigar el cost econòmic públic d’aquest espionatge que vulnera la Declaració Universal dels Drets Humans. Aquesta declaració preval sobre el text constitucional segons l’article 10.2 de la Constitució.

 

Comparteix aquesta entrada