Quim Torra demana la dimissió del ministre d’Interior per l’espionatge a Catalunya

412

1.- Quim Torra, president català destituït pel sistema judicial espanyol (¡!), reacciona amb fermesa democràtica davant el cas d’espionatge denunciat per Microsoft segons el qual el règim espanyol havia comprat un programa informàtic per espiar polítics, periodistes, dissidents, activistes i ambaixadors a Catalunya.

2.- Donada la gravetat de l’afer, el 131è president de Catalunya demana als partits catalans que exigeixin explicacions urgentment al Congrés espanyol i la dimissió immediata del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

3.- Segons Microsoft, el programari adquirit pel règim espanyol i utilitzat contra els independentistes catalans permet d’entrar il·lícitament en telèfons mòbils, ordinadors i dispositius connectats a internet. Torra comenta: “Aquesta és una demostració més de la manca de compromís i qualitat democràtica de l’estat espanyol i dels seus màxims governants. És imprescindible fer un front comú de tots els demòcrates catalans per exigir responsabilitats, més enllà dels processos judicials que es puguin emprendre per part dels afectats”.

4.- Quim Torra ressalta que “un Govern, com l’espanyol, que actua d’aquesta manera, directament i indirecta, amb els aparells de l’estat, no es pot confiar que s’assegui a la taula de negociació amb voluntat de solució i lleialtat. Els partits independentistes han d’emprendre una estratègia de denúncia i confrontació democràtica davant d’un estat que continua la repressió i vulnera de manera sistemàtica les llibertats i els drets fonamentals dels ciutadans de Catalunya. No es pot mirar cap a una altra banda a favor d’un miratge d’estabilitat quan es trepitgen els drets més bàsics dels nostres ciutadans. Cal una actuació legal coordinada i col·lectiva entre tots els afectats per aquest nou cas d’espionatge”.

 5.- Fins aquí les paraules del president Torra. Mentre, els vinculats al Govern borbònic espanyol (Pedro Sánchez, Fernando Grande-Maslaska, Miquel Iceta, Salvador Illa…) mantenen un silenci covard davant aquesta violació de la legalitat constitucional malgrat, com els del PP i VOX, es presenten com defensors d’ aquesta legalitat. També cal deixar trista constància del silenci de Pere Aragonés i d’ERC.

 

Comparteix aquesta entrada