Jordi Sánchez (Junts) parla clar i català sobre el referèndum

300

 Jordi Sánchez, pres polític i secretari general de Junts, parla clar i català (“sin tapujos”, en castellà) sobre el referèndum. Ho ha fet a l’executiva i els afiliats del partit. Alguns punts del seu article “L’1 d’octubre no va ser un error” (08.06.2021) ha provocat desconcert a l’independentisme i satisfacció morbosa a l’annexionisme espanyolista i repressiu. www.avanguarda.cat (12.06.2021) informava de la carta d’un junter demanant a Sánchez: “Explica’t millor”. Jordi Sánchez ho fa en el text (15.06.2021) que segueix a continuació…

“En els darrers dies hi ha hagut una polèmica al voltant de Junts i de la meva posició sobre l’1-O, atribuint-me una afirmació (“l’1-O no era per fer la independència”) que no només mai no he dit sinó que he estat condemnat a 9 anys de presó per tot el contrari.

“Com vaig dir davant del Tribunal que em va jutjar, el referèndum de l’1-O va ser una victòria inapel·lable de la voluntat democràtica a favor de la independència i va ser l’acte de desobediència més gran d’Europa contra l’arbitrarietat i violència de l’estat espanyol.

L’1 d’octubre és el capital més valuós que avui disposem per guanyar la independència. Per això ningú se’l pot apropiar. L’1 d’octubre és un patrimoni col·lectiu irrenunciable, que ens obliga i ens interpel·la en el camí per fer possible la independència.

El projecte polític de Junts no s’explica sense l’1 d’octubre. Per això em dol especialment com a secretari general el dany que aquesta polèmica, volgudament o no, ha fet sobre el nostre partit. En la part que em pertoca lamento la polèmica i com vaig traslladar ahir a l’executiva és l’hora de tancar files i culminar el projecte polític i organitzatiu de Junts, precisament ara que ens apropem a l’aniversari de la nostra creació (juliol 2020).

“Som encara un partit en construcció, però podem mostrar ja i amb satisfacció els fruits d’aquest primer any de vida.

“Des de les institucions catalanes i gràcies al pacte de legislatura que blinda la majoria independentista del 52%, Junts assumeix amb els seus 32 diputats la presidència del Parlament i la responsabilitat en el Govern de la meitat de conselleries i més del 60% del pressupost de la Generalitat.

Paral·lelament hem començat a treballar amb la resta de formacions i entitats sobiranistes en la concreció d’una estratègia conjunta de l’independentisme.

“I en clau de construcció del partit en poques setmanes constituirem el Consell Nacional de Junts i les sectorials i corrents ideològiques estaran en ple funcionament en un horitzó immediat. Tots els nuclis comarcals i de vegueries del partit estan també constituïts i en l’àmbit local cada vegada són més els municipis on Junts ja és present.

“En nom de l’executiva et convido a sumar esforços i fer més gran el projecte de Junts. El meu compromís i el de tota l’executiva és doble:  fer que l’acord de legislatura sigui sòlid i permeti que amb  el 52% de la majoria independentista preparem els instruments per culminar el procés d’independència i en segon lloc començar a treballar amb força per ser la primera força política a les eleccions municipals del 2023. Junts ho aconseguirem”.

 

 

Comparteix aquesta entrada