Òpera bufa d’un autoindultat Pedro Sánchez que no rectifica

509

1.- El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es munta al Gran Teatre del Liceu  de Barcelona una òpera bufa i propagandista d’auto indult on ell és el bufó. (Bufó: còmic de les corts i dels palaus de la noblesa. Diccionari de la Llengua Catalana). Pedro Sánchez s’autoindulta perquè només pretén rentar la cara al règim borbònic cada vegada més desprestigiat i no rectifica l’actuació repressora del seu govern contra l’independentisme  català democràtic i pacífic.

2.- L’auto indultat Pedro Sánchez no rectifica. El seu bagatge és democràticament lamentable.  Corresponsable de la repressió del 155. Justifica la violenta acció policial de l’1 d’octubre. Elogia el famós discurs de Felipe VI.  Controla la fiscalia i l’advocacia de l’estat.  Nomena càrrecs policials. Manté les clavegueres de l’estat. Elogia el sentit d’estat del feixista VOX. Continua la repressió contra 3.300 sobiranistes. No respecta les decisions judicials europees a favor dels exiliats catalans.

3.- Pedro Sánchez està en contra  de l’amnistia, malgrat sigui possible segons la Constitució si hi ha voluntat política perquè no la prohibeix. Està en contra del referèndum, fins i tot pactat. Està en contra de l’autodeterminació, que es realitzable segons la Constitució (article 10.2)  que ha de respectar la Declaració Universal dels Drets Humans i segons consta en el BOE (1977/10733).  PP, VOX, Cs i sectors dels aparells de l’estat comparteixen aquesta política del PSOE amb adn franquista.

4.- “L’autoindult de Pedro Sánchez”, que la maquinaria mediàtica del PSOE presenta com “Reencuentro, un proyecto de futuro para toda España”, és l’òpera bufa que la borbònica, juancarlista i ex federal Moncloa ofereix al Liceu de la tantes vegades bombardejada Barcelona, capital de Catalunya, on l’independentisme polític, cívic, cultural i econòmic preconitza quelcom tan democràtic com l’amnistia, un referèndum, l’autodeterminació i que s’acabi la repressió. Preconitza una entesa entre Catalunya i Espanya basada en la democràcia, la llibertat, la solidaritat  i el respecte a la mútua sobirania  d’ambdues nacions.

 

5.- El Govern català, per lògica i decència, no assistirà a aquesta òpera bufa perquè els indults son benvinguts però son humiliants si imposen renunciar a la democràcia, la llibertat, l’amnistia, la sobirania i es juga amb el sofriment dels presos polítics i les seves famílies. El president Pere Aragonès (ERC) te activitats previstes a les Terres de l’Ebre a la mateixa hora que el president Pedro Sánchez protagonitzi la seva òpera bufa. També el vicepresident del Govern català, Jordi Puignerò (Junts), declina la invitació monclovita: “Indults sí, propaganda no”.

6.- La presidenta del Parlament, Laura Borràs (Junts), ha enviat aquesta carta a Pedro Sánchez: “He rebut la seva invitació que protagonitzarà el dilluns 21 de juny al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Com a presidenta del Parlament, que és la seu de la sobirania del poble de Catalunya, soc especialment sensible a la vulneració de drets i llibertats envers els ciutadans catalans que actualment exerceix l’estat espanyol. La prova més evident és que el mateix dia en que vostè parlarà de reconciliació, jo acompanyaré una desena d’ex-alts càrrecs de la Generalitat que han estat citats a declarar a la Ciutat de la Justicia.  Aquesta actitud repressiva és incompatible amb el títol de l’acte, que inclou el terme retrobament. El veritable retrobament que desitjo que es produeixi ben aviat es el de l’Estat espanyol amb la via de la política i de la negociació. És per aquest motiu, doncs, que declino la seva invitació”

Comparteix aquesta entrada