Puigdemont i Junqueras han de ser a la taula de negociació Espanya / Catalunya  

288

1.- Carles Puigdemont, president i eurodiputat, i Oriol Junqueras, vicepresident, han de participar en la taula de diàleg (negociació?) entre els Governs d’Espanya i Catalunya encara que sigui via telemàtica des de Waterloo i la presó de Lledoners. Així es veuria si el president Pedro Sánchez te voluntat de diàleg, negociació, pacificació i entesa sobre les qüestions que afecten a Catalunya, inclosa l’amnistia i l’autodeterminació.

2.- Puigdemont s`ha referit a aquesta negociació en la carta que va fer pública després que ERC i Junts signessin l’acord de Govern. “Com a eina de pressió -explica- perquè l’estat negocií, que és l’objectiu que ara mateix s’ha acordat dins l’independentisme, a mi em sembla molt més eficaç plantar-se a la taula amb la fortalesa de victòries rotundes aconseguides en totes les eleccions precedents, que no pas des d’una posició dividida i enfrontada (…) Sabem que l’Estat no té cap voluntat d’abordar amb honestedat i ganes un procés de negociació com el que s’esperaria en una democràcia consolidada”

3.- També s’afirma en l’acord de Govern ERC / Junts: “Compartim l’aposta pel diàleg i la negociació política per resoldre el conflicte polític existent  així com la necessitat d’una confrontació cívica i pacífica per forçar l’estat a assumir la realitat fins ara negada.

4.- La negociació i la confrontació plantejades pel Govern ERC / Junts son les dues cares de la mateixa aposta per la democràcia. L’altra cara és la repressió que el règim espanyol i el seu Govern mantenen sistemàticament contra el sobiranisme català democràtic i pacífic.

5.- Moncloa s’hauria d’aplicar el que, de manera tramposa, exigeix a la part catalana com és el compliment de la llei. El Govern espanyol, però, te uns límits que no pot traspassar. Ha de deixar de violar la legalitat. El Govern espanyol no ha de tergiversar la Constitució i ha de reconèixer que l’amnistia es possible perquè cap article del text constitucional la prohibeix. El Govern de Pedro Sánchez ha de complir la Constitució  i, en conseqüència, ha de desmantellar les clavegueres de l’estat i la guerra bruta. El Govern espanyol viola la legalitat perquè incompleix la llei  1977/107.33 continguda en el BOE (Boletín Oficial de Estado) que assumeix el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics aprovat per Nacions Unides que estableix que “tots els pobles tenen el dret de lliure determinació”. El Govern espanyol també ha de deixar de vulnerar  l’article 10.2 de la Constitució que exigeix l’aplicació de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Comparteix aquesta entrada