Illa, tutelat per la Moncloa, lidera l’oposició espanyola a Catalunya

295

L’acord d’ER (33 escons), JxCAT (32) i CUP (9), fruit de la majoria absoluta independentista a Catalunya (52% dels vots, 74 escons), fa que l’oposició espanyola sigui liderada pel fracassat Salvador Illa (PSOE), tutelat per la Moncloa.

1.- Salvador Illa, que gràcies al maquiavel·lisme de Miquel Iceta s’ha quedat sense ministeri de Sanitat i sense presidència de la Generalitat, es converteix en cap de l’oposició formada per PSOE (33 escons), VOX (11), Comuns (8), Cs (6) i PP (3).

2.- El comú denominador de PSOE, VOX, Cs i PP és l’ultra espanyolisme, es diguin nominalment de dretes o d’esquerres. Els quatre partits son activament partidaris de la monarquia imposada pel dictador Francisco Franco… Avalen a Juan Carlos I fugit per obscurs afers financers i de faldilles… La seva gestió es ultracentralista… Son partidaris del repressiu 155, del “a por ellos”, de confiscar urnes, d’apallissar votants tinguin l’edat que tinguin… Mantenen les clavegueres de l’estat… No mostren la més mínima solidaritat humanitària amb els independentistes demòcrates i pacífics que estan a la presó i a l’exili sinó al revés… Fins i tot, el PSOE, amb alts càrrecs condemnats com a promotors del terrible GAL, blanqueja el franquisme dur de VOX quan Pedro Sánchez elogia el sentit d’estat d’aquest grup ultra… Juguen de manera indecent amb els indults… Neguen l’amnistia malgrat que la amnistia és possible perquè no està prohibida en la seva Constitució… Neguen el dret d’autodeterminació dels pobles…

3.- Salvador Illa, el líder de l’oposició espanyolista, fa un discurs trampós. Insisteix en el seu mantra: “El camí és el retrobament, acceptar que hi ha molta gent independentista i molta altra que no ho som”. Però no diu que hi ha independentistes demòcrates i pacífics perseguits, a l’exili i a la presó amb el vist i plau de la borbònica i juancarlista Moncloa. Mentre, els sobiranistes espanyols viuen en llibertat en el règim espanyol. ¿On es el retrobament? La única solució passa per respectar els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles. També de Catalunya. Illa ha de llegir i practicar un article bàsic de la Constitució que tan diu que cal respectar. “Les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran de  conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els tractats i acords internacionals sobre les mateixes matèries ratificades per Espanya” (10.2). El president Quim Torra fou inhabilitat per defensar aquesta Declaració.

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada