L’annexionisme espanyol esclata contra el Govern independentista català

430

L’annexionisme espanyol, des de PSOE a VOX, de manera precipitada i antidemocràtica, esclata contra l’acord entre ER (33 escons), Junts (32) i CUP (9) per constituir a Catalunya un govern independentista en sintonia al resultat de les urnes.

1.- Els annexionistes diuen: ER i JxCAT aboquen el país al precipici. Rèplica: el fracassat Salvador Illa, candidat del borbònic i juancarlista Pedro Sánchez, aboca el país al precipici perquè no ha pogut configurar una investidura.

2.- Els annexionistes diuen: L’independentisme vol trencar amb Espanya. Rèplica:  l’independentisme vol una relació amb Espanya basada en la democràcia, la llibertat, la solidaritat i el respecte a la sobirania d’ambdues nacions.

3.- Els annexionistes critiquen que hi ha tres sensibilitats independentistes. Rèplica: afortunadament l’independentisme català democràtic i pacífic és plural, no monolític.

4. Els annexionistes diuen que continuaran les baralles ideològiques i econòmiques al Govern català. Rèplica: cal respectar el termini periodístic democràtic dels cent primers dies per emetre un judici i no fer cas dels profetes de calamitats que ja ensenyen la poteta de la frustració i volen que quant pitjor vagin les coses, millor.

5.- Els annexionistes diuen que el problema es que manin Oriol Junqueras des de Lledoners i Carles Puigdemont des de Waterloo. Rèplica: el problema es que Pedro Sánchez mani amb el comandament a distància des de la monàrquica i ultracentralista Moncloa i un PSOE que renuncia al republicanisme i al federalisme.

6.- Els annexionistes diuen que la incapacitat d’entesa entre els Governs d’Espanya i de Catalunya no es responsabilitat de Madrid, dels constitucionalistes o de l’extrema dreta, i que son els independentistes els que posen per davant els seus interessos partidistes a les necessitats del país. Rèplica: al revés; el Govern espanyol de Pedro Sánchez, Miquel Iceta, Salvador Illa han d’admetre per responsabilitat que la solució a l’afer català no és el terrible GAL, ni el 155, ni la repressió, ni les clavegueres de l’estat, ni el “a por ellos”, ni confiscar urnes, ni apallissar votants de qualsevol edat… perquè la única solució consisteix en respectar els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles. També de Catalunya.

7.- Alguns independentistes no acaben de veure clar l’acord de govern entre ER i Junts amb el suport de la CUP. L’independentisme cal que escolti aquestes veus, hi reflexioni, i faci valdra la seva majoria absoluta del 52% dels vots i dels 74 escons.

Comparteix aquesta entrada