El Govern ERC/Junts ha de reunir-se amb presos i exiliats polítics

459

El nou Govern de coalició ERC/Junts, que compta amb el suport parlamentari de la CUP, ha de reunir-se amb els presos, com Oriol Junqueras, i exiliats polítics, com Carles Puigdemont.

1.- La trobada del Govern català amb presos i exiliats es un gest d’intens caràcter humanitari, solidari, pacífic, democràtic, alliberador, independentista. Un gest de profund contingut nacional i d’extraordinària projecció internacional.

2.- La trobada dialogant entre Govern, exili i presó està en sintonia amb l’acord governamental i de legislatura entre junters i republicans. Els tres àmbits comparteixen els objectius de l’amnistia, que implica l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats, i de l’autodeterminació. L’acord estableix: “Articular un acord nacional per a l’autodeterminació i l’amnistia, en base als grans consensos del país. Liderar un procés de negociació amb l’estat per abordar l’exercici de l’autodeterminació i l’amnistia”.

3.- L’acord governamental parteix del referèndum de l’1 d’octubre al qual estan vinculats els exiliats i presos que son objecte de la repressió del règim espanyol. S’estableix: “Compartim que només un referèndum d’autodeterminació  acordat amb l’estat espanyol pot substituir el mandat polític del referèndum de l’1 d’octubre de treballar per fer real la República catalana”.

4.- El Consell per la República hi és present en l’acord de Govern. ERC i Junts acorden: “Apostem per un espai que actuï de forma discreta i que busqui transitòriament la coordinació amb el Consell per la República fins que aquest finalitzi la seva reformulació en consens entre totes les organitzacions perquè l’espai de coordinació, consens i direcció estratègica es pugui situar en el seu marc. ERC i JxCat es comprometen a prosseguir els treballs de reformulació del Consell per la República i treballaran pel seu impuls i reconeixement en tant que institució republicana”.

Comparteix aquesta entrada