Pregària mundial del Papa aplicable a Catalunya

506

La pregària mundial  del Papa Francesc per aquest mes és aplicable a Catalunya especialment als qui per defensar els drets i les llibertats de les persones i dels pobles son exiliats, presos i perseguits polítics. També és aplicable a la democràcia en crisi del règim espanyol.

1.- La breu pregaria de Francesc consta de sis idees… “Per defensar els drets humans fonamentals cal coratge i determinació”.

2- “Em refereixo a oposar-se activament a la pobresa, a la desigualtat, a la manca de feina, de terra, d’habitatge, de drets socials i laborals”.

3.- “Penseu que moltes vegades els drets humans fonamentals no són iguals per a tothom. Hi ha gent de primera, de segona, de tercera, i de descart”

4.- “Aquests drets han de ser iguals per a tothom. I, en alguns llocs, defensar la dignitat de les persones, pot significar anar a la presó, fins i tot sense judici. Pot significar la calúmnia”.

5.- “Cada ésser humà té dret a desenvolupar-se integralment, i aquest dret bàsic no pot ser negat per cap país”.

6.- “Preguem per aquells que arrisquen les seves vides lluitant pels drets fonamentals en dictadures, en règims autoritaris i, fins i tot, en democràcies en crisi. Perquè vegin que el seu sacrifici i el seu treball dona fruit abundant”.

7. Aquesta és la intenció de Francesc per aquest mes, que difon la Xarxa Mundial d’Oració del Papa a través de multimèdia. Aquesta Xarxa és un servei eclesial de la Santa Seu confiat a la Companyia de Jesús. Té com a missió mobilitzar els cristians mitjançant la pregària i l’acció, davant els desafiament de la humanitat i de la missió de l’Església.

Comparteix aquesta entrada