El majordom Màrius Carol se’n riu de Lledoners i Waterloo

610

Màrius Carol, ex director La Vanguardia, ha presentat el seu darrer llibre davant l’espanyolista Círculo Ecuestre on s’ha tret la mascareta i apareix com el  Majordom, segons es conegut en medis borbònics i juancarlistes.

 

1.- “Màrius, el majordom”, crònica del periodista Andreu Barnils, es publica a www.vilaweb.cat, no al diari del conde de Godó, que es Grande de España, per concessió de Juan Carlos I abans de la seva fugida per foscos afers financers i Corinavírics.

 2.- “La manera com va explicar viatges, anècdotes i converses amb el rei d’Espanya -escriu Barnils- fa entendre millor per què Màrius Carol en segons quins cercles és conegut amb el sobrenom de ‘Majordom’. En un país on, segons el CEO, només el 14% dels habitants són partidaris de la monarquia, l’actitud monàrquica de Màrius Carol crida l’atenció no solament per minoritària, sinó per servil”.

3.- Carol fou presentat per Xavier Sardà. El cronista Barnils escriu: “’Avui ens divertirem’, deia el president de l’Ecuestre quan va presentar els dos ponents (…) L’audiència va riure amb ganes durant la presentació (…) Amb el riure nerviós que se’ls va escapar recordant la frase de Rajoy a Carol (‘No faré entrar els tancs per la Diagonal’) i la broma de Sardà posterior (‘No, serà per Lesseps’). I amb la imitació de Jordi Pujol que va fer Xavier Sardà, en un dels pocs moments que es va fer servir el català, mentre Carol descrivia un Pujol garrepa amb els diners i provincià, davant les rialles de l’audiència”.

4.- Continua la crònica de www.vilaweb.cat “La resta de la presentació va servir perquè a Carol se li escapés quina gent del seu entorn amagava urnes, sense dir-ne el nom, però si el càrrec; que Sardà expliqués que els dies d’octubre del 2017 anava al despatx de Carol a La Vanguardia a fer-li de psiquiatre, i a calmar-lo, per després sortir i anar a la farmàcia a prendre’s la pressió, que Sardà es veu que també patia molt; i perquè Carol vaticinés que serà difícil que es formi govern a Catalunya, “perquè hi ha un senyor en una presó (Lledoners) al costat de Manresa i un altre en un xalet una mica decadent a Waterloo que no se suporten”. La Vanguardia és aixó.

5- “Majordom. Majordoma. Criat principal al càrrec del qual està el govern econòmic d’una casa, d’una hisenda o d’un monestir” (Diccionari de la Llengua Catalana)

Comparteix aquesta entrada