L’arrogant Borrell (PSOE/GAL), obligat a acceptar la sobirania de Kosovo

270

L’espanyol Josep Borrell es un polític arrogant que, degut al seu càrrec europeu,  es veu obligat, a contracor i en contra del Govern espanyol, a acceptar la independència de Kosovo.

1.- Josep Borrell assegura (El País 13/09/1998) que defensar José Barrionuevo (ministre d’Interior) i Rafael Vera (secretari d’estat de Seguretat), condemnats per terrorisme d’estat, forma part del seu projecte de futur. Textualment: “La solidaritat amb aquests companys va irrenunciablement unida al nostre projecte de futur”. Paraules dites quan Barrionuevo i Vera foren condemnats per la seva implicació amb els GAL, grups armats parapolicials que practicaren la guerra bruta o terrorisme d’estat.

2.- Ara aquest tèrbol personatge, destacat activista contra el sobiranisme català democràtic i pacífic, es troba davant una realitat que no pot defugir, Kosovo. Segueix la síntesi d’una crònica de www.elnacional.cat.

3.-Kosovo és un afer incòmode per a Espanya però encara més per a Borrell que, com a alt representant de la Unió Europea, es veu obligat a defensar una postura contrària a la del seu país, govern i partit, que és la independència d’aquest país.

4.- Ara Borrell no pot fer res més que quedar en evidència quan, com a màxim responsable diplomàtic de la UE, reconeix un país que va declarar la seva independència unilateralment, fet  pel qual Espanya insisteix a fer veure que no existeix. Borrell ha anunciat que es reunirà amb el primer ministre de Kosovo, Albin Kurti. Ja ha tingut una trobada amb el president de Sèrbia, Aleksandar Vucic, a qui li ha  demanat diàleg per resoldre el conflicte entre ambdós països. Si aquest conflicte existeix i és reconegut per les institucions europees és per la DUI que els kosovars van fer el 2008 i que ha estat avalada pel Tribunal Internacional de Justícia, que va negar que hagués violat la sobirania de Sèrbia.

5.-“Animo el president Vucic a continuar per aquest camí per assolir un acord complet i jurídicament vinculant sobre la normalització de les relacions entre Sèrbia i Kosovo. Necessitem que el procés continuï i produeixi resultats”, diu ara Borrell que, a contracor i contra la postura espanyola, defensa la sobirania kosovar, ja que la majoria de membres de la UE volen que Sèrbia posi fi al conflicte reconeixent la independència del país. Kosovo és un dels pitjors malsons de Borrell ja que l’obliga a reunir-se amb dirigents que el govern espanyol no reconeix i, a mes, reivindica solucions que ell mateix nega per a conflictes similars com el de Catalunya. El Govern d’Espanya no reconeix Kosovo pel precedent que suposa respecte de Catalunya. Només cinc països veten Kosovo: Grècia, Romania, Xipre, Eslovàquia, Espanya.

 

Comparteix aquesta entrada