PSC defensa Marín, ataca a Borràs, vota amb els ultres

280

L’alcaldessa Núria Marin (PSC), investigada, entre Salvador Illa i Miquel Iceta

1. La monclovita “Operació Illa” ha fracassat. No ha impedit la majoria absoluta independentista a les urnes. Salvador Illa s’ha quedat nu en pocs dies degut a les maniobres de Miquel Iceta. Sense ministeri, sense la presidència de la Generalitat. Això explica les actuacions forassenyades del grup socialista que ell encapçala. (Forassenyat: fora de seny, emportat per la ira, la ràbia. Diccionari de la Llengua Catalana).  

2. La postura del PSC sobre casos judicials encara sense sentència és hipòcrita i sectària. No és democràtica. Defensa l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marin (PSC), investigada per una suposada trama de desviament de fons. En canvi ataca a Laura Borràs (Junts), presidenta del Parlament, amb una causa oberta de l’època que presidia la Institució de les Lletres Catalanes. Borràs, a petició seva, ha donat explicacions al Parlament en la passada legislatura. Proclama la seva innocència. Informa que el fiscal no te proves de la causa i per això va demanar a la “policia patriòtica” que en trobessin. El PSC d’Illa, en el cas de Marin, aplica el principi de presumpció d’innocència. En el cas de Borràs, el PSC no aplica el principi democràtic de la presumpció d’innocència.

3.Tot això succeeix mentre el PSC d’Illa, en la legislatura que acaba de començar, mostra complicitat amb els sectors conservadors i ultra espanyolistes del Parlament. La mesa d’edat tenia que decidir si el diputat exiliat Lluís Puig (Junts) podia votar. L`acord entre PSC i VOX, a través del vots dels diputats David González i Alberto Tarradas, ho va impedir.  Aquest acord PSC / VOX és la primera violació del pacte signat per ER, Junts, PSC i Comuns per evitar acords amb l’ultraVOX. Però Illa ha tingut en compte que Pedro Sánchez elogia el “sentit d’estat” de VOX. També Eva Granados, que es presenta com una progre modèlica, ha estat escollida vicepresidenta segona del Parlament gràcies als vots de la dreta dura espanyolista: PP (3 vots o escons), Ciudadanos (6), Comuns (8) i PSC (33).  

 

Comparteix aquesta entrada