L’independentisme rebutja el model dels GAL (PSOE)

409

1. Llibertat d’expressió i seguretat? Dret de manifestació? Violència de grups anarquistes al carrer? Episodis repressius policials censurables? Pistolers de la FAI i dels GAL? Parlem-ne

2. Els partits sobiranistes catalans que negocien la formació d’un Govern independentista en coherència amb els resultats electorals volen democratitzar la policia, rebutgen el model dels GAL (grups parapolicials sorgits de les clavegueres de l’estat en l’etapa governamental de Felipe González), i exigeixen que el PSOE de Salvador Illa, Miquel Iceta i Eva Granados, des de l’oposició amb VOX / Cs / PP, també els condemnin sense ambigüitats. Cal dir clarament no a les mans tacades de sang i calç viva. Aquesta és una de les qüestions claus plantejades en l’actual debat cívic i polític.

3. ¿Quina autoritat ètica i política tenen Illa, Iceta, Granados i també Josep Borrell per donar lliçons en aquest afer quan mai han condemnat, tampoc ara, el terrorisme d’estat dels GAL (Grupos Antiterroristas de Liberación) pels quals foren condemnats José Barrionuevo (ministre d’Interior) i Rafael Vera (secretari d’estat de Seguretat). Ambdós, que foren ràpidament indultats ai las!, ingressaren a la presó de Guadalajara el 1995 acompanyats fins la porta per la cúpula del PSOE. El polèmic i altiu Borrell va fer el 13 setembre 1998 una afirmació terrible de cara al futur en solidaritat amb Barrionuevo i  Vera. Va dir textualment: “La solidaritat amb  aquests companys va irrenunciablement unida al nostre projecte de futur”.

4. El suport a Barrionuevo i Vera persegueix a Borrell sempre i arreu. Els exiliats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí (eurodiputats de Junts) han denunciat l’escassa credibilitat democràtica de Borrell (ara Alt Representant de l’UE per Afers Exteriors i Política de Seguretat)… Política de Seguretat!… a l’explicar de manera documentada a la Comissió Europea el seu “suport al terrorisme d’estat dels GAL”

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada