Cop d’estat monclovita (?) i el fracàs de l’operació Illa

338

1. El monàrquic i juancarlista Pedro Sánchez i Salvador Illa no accepten els resultats electorals. No accepten que l’independentisme te majoria de vots (més del 51%) i d’escons (74). VOX, elogiat per Sánchez pel seu “sentido de estado” fa igual. A la pregunta de que l’independentisme ha superat el 50% dels vots, la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, contesta:  “És una dada irrellevant, és igual el percentatge perquè res no canviarà”.  La pregunta democràtica, inclòs l’independentisme democràtic, a la Moncloa i VOX es aquesta: No acceptar els resultats electorals ¿és un cop d’estat?  

2. L’operació Illa ha fracassat. Tenia l’objectiu de que el control de la Moncloa sobre la Generalitat regional (segons el seu espanyolisme annexionista) quedés legitimada a les urnes. No és així. Haurà de mantenir aquest control per vies com el repressiu 155.

3. Illa fracassa com hereu electoral de Ciudadanos, una mena de partit dretà i ultra espanyolista. Obté tres escons menys els que va tenir la franquista Inés Arrimadas a les anteriors eleccions. Els vots perduts per Cs van a PSOE i VOX. Aquest fet demostra que hi ha vasos comunicants entre aquests tres partits.

4. Illa fracassa perquè en una democràcia parlamentaria qui guanya és qui forma govern, no el partit amb mes vots. Artur Mas i Ernest Maragall obtingueren un dia mes vots a Catalunya i a la ciutat de Barcelona però, en el primer cas, es va formar un tripartit de trista memòria, i, en el segon cas, Ada Colau es alcaldessa degut al suport de l’ultra Manuel Valls. El PSOE d’Illa passarà a l’oposició, com a mínim, amb VOX, PP, Cs.

5. Govern regional o autonòmic d’esquerres? Preguntes al Govern espanyol (PSOE / Podemos)… Avalar la monarquia imposada pel dictador Franco i el campechano fugit és ser d’esquerres i demòcrata? Substituir el suposat federalisme per la real centralització és ser d’esquerres i demòcrata? Mantenir les clavegueres de l’estat és ser d’esquerres i demòcrata? Haver propiciat la repressió del 155 i la seva vigència pràctica és ser d’esquerres i demòcrata? Aprovar uns pressupostos estatals que incrementen el finançament de la Casa Real i l’armamentisme en plena pandèmia es ser d’esquerres i demòcrata? Elogiar el sentit d’estat de VOX es ser d’esquerres i demòcrata? Negar l’amnistia és ser d’esquerrers i demòcrata? Fer prevaldre la Constitució sobre la Declaració Universal dels Drets Humans és ser d’esquerres i demòcrata? Prohibir expressar-se en català al Congrés i al Senat es ser d’esquerres i demòcrata? Ser alcaldessa de Barcelona amb la complicitat i els vots de l’ultra dretà i espanyolista Manuel Valls és ser d’esquerres?

6. Govern nacional o sobiranista català. El comú denominador d’ER, Junts i CUP és l’independentisme. Tenen la majoria parlamentària (74 escons). Hi ha empat tècnic entre els dos partits principals: ER (33 escons) i Junts (32). A l’anterior legislatura, amb un empat tècnic al revés, el president de la Generalitat era de Junts i el president del Parlament era d’ER. Ara, per lògica i bona entesa política, ha de ser a la inversa. També cal que els partits independentistes tinguin una estratègia conjunta a Catalunya, al Congrés i al Senat d’Espanya, a la Unió Europea. Això implica col·laborar amb els exiliats, com Carles Puigdemont, els presos, com Oriol Junqueras, i els que encara estan en llibertat, com Pere Aragonès i Laura Borràs.

 

Comparteix aquesta entrada