Cal reunió d’Aragonès i Laura Borràs amb Puigdemont i Junqueras

450

Una reunió conjunta dels principals dirigents sobiranistes, Pere Aragonés (ER) i Laura Borràs (Junts) per exemple, amb els exiliats i presos polítics com Carles Puigdemont i Oriol Junqueras seria políticament significatiu i estimulant. Per què descartar-ho?

1. L’exili i la presó, amb tot el seu sofriment i tota la injustícia del món, son testimoni arreu de les legítimes i democràtiques aspiracions de Catalunya com poble nacional, de la repressió sistemàtica per part del règim espanyol, de la projecció europea i internacional del cas català. Així es encara més ara quan les urnes, no els sondejos, confirmen que el sobiranisme obté la majoria absoluta amb el 52% dels vots i el Parlament te avui més diputats explícitament independentista que mai, 74 escons com a mínim.

2. Una visita conjunta de Pere Aragonés i Laura Borràs als presos i exiliats polítics, inclosos els eurodiputats, sintonitzaria amb els resultats electorals del 14F. Facilitaria les converses per formar un Govern independentista donada la majoria sobiranista parlamentaria. Seria un potent gest cívic, polític, humanitari, nacional, europeista.  Per construir i consolidar una república catalana basada en la democràcia, la llibertat, la solidaritat, la plena sobirania i la Declaració Universal dels Drets Humans que prevalen sobre qualsevol legalitat institucional… no sobra ningú, ni Aragonés, ni Borràs, ni Junqueras, ni Puigdemont… ningú.

3. Què lluny queda el plantejament sobiranista del regionalisme espanyol del candidat de la borbònica Moncloa, Salvador Illa! L’ex ministre de Sanidad i nou diputat al Parlament, que es quedarà a l’oposició, es nega a visitar els presos polítics i menys als eurodiputats exiliats. Illa, ai las!, s’omple la boca de diàleg i entesa però no te en compte que els companys dels presos, els exiliats com Puigdemont, son considerats persones demòcrates i pacífiques a la Unió Europea on viuen en llibertat. Aquests exiliats si estiguessin a l’estat espanyol serien tractats com perillosos criminals violents. Aquest és el tarannà del PSOE d’Illa, de PP i CS en liquidació i de l’ultra VOX que es elogiat per Pedro Sánchez pel seu “sentido de estado”.

Comparteix aquesta entrada