Pregària solidària i d’alliberament en la situació política i electoral

565

El clam solidari i d’alliberament, arrelat en el misteri de la condició humana, és també pregària. Preguem junts, agnòstics i creients, ara i en el llarg després de les eleccions del 14 de febrer

 

1. Preguem perquè la ciutadania s’expressi a les urnes i arreu, ara i sempre, sense repressió ni cops de porra.

2. Preguem perquè Catalunya, Espanya, la Unió Europea i tot el món visqui segons la Declaració Universal dels Drets Humans. Aquesta Declaració sintonitza amb l’autèntic esperit cristià, és assumida per la Doctrina Social de l’Església Catòlica, i preval sobre tota legalitat constitucional.

3. Preguem perquè la ciutadania, els polítics i les institucions respectin i impulsin els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles, inclòs el català.

4. Preguem pels exiliats, presos i perseguits polítics. També Jesús, home bo, va patir l’exili, fou perseguit, torturat, jutjat, sentenciat i executat en nom de la legalitat política i religiosa establerta.

5. Preguem per tal que els poders social, econòmic, polític, mediàtic i eclesiàstic acceptin que ells no son Déu i que, en tot cas, s’adonin que l’autèntic Déu de Jesús és solidari, alliberador i no s’imposa mai per la força ni per la por.  

6. Preguem per tal  que en el nostre interior i en la nostra presència al món pensem i actuem segons el Déu de Maria, mare de Jesús (Lluc 1,52): “Derroca els poderosos del soli i exalta els humils”.

7. Preguem perquè, en cas de conflicte entre el poder polític i la llibertat humana, ens mantinguem fidels a les paraulas de Pere (Actes 5, 29): “Cal obeir Déu abans que els homes”.

8. Una darrera consideració sobre persones que segueixen les petjades de Jesús i es mouen segons el seu esperit. Martin Luther King s’oposava a la segregació dels negres, i va ser assassinat. Dietrich Bonhoeffer va fet front al règim nazi, i fou penjat. Els germans Sholl van protestar contra la tirania, i van ser decapitats. Maximilian Kolbe a Auschwitz es va oferir que el matessin a canvi d’un altre, i van fer que es morís de fam.

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada