Artur Mas. O sobiranisme de Laura Borràs. O regionalisme d’Illa

502

Hora decisiva. Prou conya. Les coses han anat com han anat però avui, Artur Mas i els seus del PDeCAT tenen davant el sobiranisme de Laura Borràs (Junts),  o el regionalisme de Salvador Illa (PSOE).

1. Les dades dels darrers sondejos o trackings diaris (millor dit, les seves interpretacions) indiquen qui serà el candidat mes votat i amb més escons al Parlament. La sobiranista Laura Borràs, o el regionalista Salvador Illa.

2. El diari escocés “The national” dona com a guanyadora a Laura Borràs (Junts) amb 32-35 escons. La candidatura del tàndem Carles Puigdemont / Laura Borràs acull de forma transversal a gran part del sobiranisme català democràtic i pacífic. Paperetes a altres grups petits son vots dispersos  i perduts per la causa sobiranista i que afavoreixen l’unionisme espanyolista. El sobiranisme de Junts consisteix en promoure i defensar la democràcia, la llibertat, la solidaritat, el dret a decidir. Encara pot donar-se un gest serè, didàctic, patriòtic i generós vers Junts per part de Mas, home de cor calent i cap fred.

3. Per la seva banda, i com és habitual, el diari espanyol “El Periódico” dona com a guanyador a Salvador Illa (PSOE) amb 31-33 escons. Aquesta candidatura  monclovita renuncia al federalisme i al republicanisme, avala la monarquia imposada pel dictador Franco i la fugida del campechamo, i realitza una política cada vegada mes dretanitzada i espanyolitzada amb el suport de la dreta dura de PP i Ciudadanos i de l’ultraVOX.

4. Aquesta es la realitat. Artur Mas coneix de manera personal i directe la vàlua cultural, cívica, política, sobiranista del tàndem format per Carles Puigdemont /  Laura Borràs. També coneix de primera ma l’espanyolisme i el provincianisme del tàndem format per Pedro Sánchez / Salvador Illa. Ni Mas, ni Borràs, ni Puigdemont elogien l’ultraVOX i el seu “sentido de estado” com fan Sánchez i Illa. Queda clar qui prefereix Mas com primera presidenta de Catalunya.

Comparteix aquesta entrada