Puigdemont polvoritza  a l’europarlament el tándem Borrell/Illa

258

El president i euridiputat català demana a l’espanyol Borrell que faci un “Borrellexit”

El president Carles Puigdemont ha tingut suficient en una intervenció d’un minut en el Parlament europeu per polvoritzar a Josep Borrell i de retruc a Salvador Illa, el seu company monclovita del PSOE.

1. Un Josep Borrell desacreditat i avergonyit a la Unió Europea ha comparegut al plenari de l’eurocambra per passar comptes de la visita que, com cap de la diplomàcia de la UE, ha fet a Rússia, on va ser humiliat pel ministre rus d’exteriors, Sergei Lavrov, que li va retreure els presos polítics a Catalunya.

2.Aquesta és la breu, contundent i aplaudida intervenció de Puigdemont:

 “Vostès senyor Borrell hauríeu d’haver dit a Lavrov que estava equivocat, que Espanya no té tres presos polítics, sinó nou. Que no es poden comparar amb Navalni, perquè ell ha estat condemnat a tres anys i mig de presó, i els líders catalans han estat sentenciats entre nou anys i tretze de presó per haver organitzat un referèndum. Havíem avisat que la doble moral de la Unió Europea en soscava la credibilitat global com a defensora de les llibertats. I ara hi ha conseqüències humiliants per a tots. Aquesta doble moral de la Unió Europea en soscava la credibilitat global com a defensora dels drets. La Unió Europea no pot anar pel món receptant coses que no s’aplica a si mateixa. Vull una Europa forta pels drets humans i sense complexos. Davant de tothom, no solament de Rússia, ni dels Estats Units, la Xina, el Marroc o Turquia, sinó davant de tothom. Vós no sou aquesta veu, senyor Borrell. Senyor Borrell, feu un Borrellexit”,

 

Comparteix aquesta entrada