Pedro Sánchez, Borrell i Puigdemont ensorren a Illa

267

Illa, Borrell i l’ultradreta espanyolista es cobreixen amb la rojigualda espanyola

1. Salvador Illa, candidat dependentista de la Moncloa en les eleccions a la regió catalana (segons la seva mentalitat), ha rebut tres dards letals que l’enfonsen en el tram final de la campanya.

2. L’elogi de Pedro Sánchez al “sentido de estado” (?) de l’ultraVOX és un dard mortal contra Illa. Cap governant ni cap polític democràtic europeu elogia cap variant del feixisme com fa Sánchez. Al contrari, ho condemnen. Els “jefes” de VOX, a més, son favorables a donar suport a Illa per evitar una majoria parlamentaria i governamental del sobiranisme català democràtic i pacífic a Catalunya. De fet, hi ha un precedent funest a Barcelon. Ada Colau, amb el suport de la “progre” (?) Jèssica (Quejica) Albiach, es alcaldessa gràcies a la complicitat i els vots de l’ultra Manuel Valls.

3. També la lamentable gestió diplomàtica de Josep Borrell a Moscou es un altre dard letal contra un Illa difuminat i amb peus de fang. Borrell ha quedat grogui a l’Europarlament degut a una genial i contundent intervenció de l’eurodiputat Carles Puigdemont. El president català a l’exili exigeix a Borrell que plegui demanant-li que faci un “Borrellexit”.

4. Aquest Borrell es aquell individu que un dia, en una manifestació de l’espanyolista Societat Civil Catalana, va afirmar que calia “desinfectar” Catalunya amb l’objectiu de liquidar el sobiranisme català. Aquest macabre estil també és emprat per Illa quan el seu equip el presenta com la “vacuna” que acabarà amb el “virus” sobiranista. Hagués valgut més que Illa, quan era ministre, hagués posat llum a la foscor del coronavirus i de la Corinavirus. Però Illa no vol que s’investigui l’afer del campechano fugat ni des de la Moncloa ni des de Catalunya perquè, diu, la Generalitat no te competències per fer-ho. Queda clar. Illa entre Moncloa d’Espanya i Catalunya, opta per l’Espanya monclovita.

5. Illa, però, te la cara dura d’intentar presentar-se com un polític dialogant. Parla de diàleg o xerrameca dins la llei. Però el borbònic, juancarlista i ex federal Illa es queda molt i molt curt. El sobiranisme vol negociar, no només dialogar i xerrar. El sobiranisme, com tot demòcrata, sosté que la Declaració Universal dels Drets Humans estan per sobre de la legalitat constitucional. La mateixa Constitució espanyola (articles 10.2 i 96.1) estableix que el text constitucional ha de ser interpretat i aplicat segons aquesta Declaració de les llibertats i dels drets de totes les persones i de tot els pobles. Però els auto denominats “constitucionalistes”, des de PSOE a VOX, amaguen la prioritat de la Declaració Universal dels Drets Humans. I es que  Pedro Sánchez, Josep Borrell, Salvador Illa i la ultradreta espanyolista es cobreixen amb la rojigualda espanyola.

 

Comparteix aquesta entrada