L’investigador Macip critica la gestió d’Illa i la seva dimissió en plena pandèmia

468

Un altre metge i investigador de prestigi internacional, Salvador Macip, critica durament a Salvador Illa per la seva gestió ministerial sobre el Covid 19 i per dimitir de ministre de Sanitat en plena pandèmia.

1. Salvador Macip ha participat en una de les sessions telemàtiques de www.elnacional.cat. Una pregunta al ponent ha estat aquesta: Si Salvador Illa assistís a aquesta trobada ¿que li diríeu sobre la seva gestió ministerial i la seva dimissió com ministre?.

2. Macip contesta: “Li diria que molt malament. La seva gestió ha estat molt dolenta. Les dades demostren que Espanya està en el top 5 dels països amb major número d’infectats i de morts en tot el món. La seva dimissió demostra que ell i el president del Govern  consideren que Illa es perfectament prescindible i que ho ha fet molt malament com ministre de Sanitat. Ell, com ministre, es el principal responsable de l’acció ministerial i el i cap visible del ministeri. Illa hauria d`haver actuat com un capità de vaixell. Un capità és l’últim que abandona el vaixell quan el vaixell s’enfonsa. No ha estat així. Potser Illa dimiteix per estratègia electoral. Ell sabrà. Però està molt malament com estratègia pandèmica”. Macip precisa que opina així com metge i investigador i per millorar les coses, prescindint de quin partit és un ministre o un conseller.

3. Les consideracions de Salvador Macip com metge i investigador sintonitzen amb les de Xavier Sala-i-Martin com economista. Sala-i-Martin explica en un dels seus imprescindibles tuits: “Illa deixa el ministeri de Sanitat. La maquinària del PSOE ens dirà que és un gran gestor. Però realment ¿volem els catalans que l’incompetent més gran del planeta sigui president de la Generalitat? Aquest es el veritable efecte Illa”. Per demostrar la seva contundent crítica, Sala-i-Martin aporta documentació i gràfics de la prestigiosa web “World in Data”.

Comparteix aquesta entrada