Illa entre la irresponsabilitat i la incompetència

457

1. L’aparell propagandístic del candidat Salvador Illa, quan encara era ministre de Sanitat, va posar en circulació un cartell vergonyós. “Salvador Illa. la vacuna contra (hi posava un llaç groc)”. Llaç groc que sobiranistes i demòcrates del color que sigui empren a favor de la llibertat dels exiliats i presos polítics, i també de l’amnistia.

2. El que Illa hauria d’haver fet des del ministeri es vacunar contra el coronavirus i la Corinavirus, no contra el sobiranisme català demòcrata i pacífic. Sobiranisme que, a diferencia del partit d’Illa i d’Iceta, no s’ha embrutat amb el terrorisme dels GAL ni amb les clavegueres de l’estat.

3. El deure del ja ex ministre era gestionar be la lluita contra el virus, i atendre adequadament els infectats, metges, infermers… L’economista Xavier Sala-i-Martín escriu aquest tuit: “Illa deixa el ministeri de Sanitat. La maquinària del PSOE ens dirà que és un gran gestor. Però realment ¿volem els catalans que l’incompetent més gran del planeta sigui el president de la Generalitat? Aquest es el veritable efecte Illa”. Per demostrar la seva contundent crítica i que Illa no supera la frontera de la incompetència, Sala-i-Martin aporta documentació i gràfics de la prestigiosa web “World in Data”.

4. El fet es que Illa deixa el Govern espanyol en el moment en el que la tercera onada de la pandèmia és més alta i sense que hi hagi símptomes immediats de punts d’inflexió. Això fa pensar en la irresponsabilitat d’Illa i del president Pedro Sánchez que posen l’interès de partit per davant de la salut i la vida dels ciutadans. O fa pensar que Illa es tan incompetent que el president Sánchez decideix allunyar-lo del ministeri de Sanitat.

 

Comparteix aquesta entrada