Illa i l’ocupació franquista a Catalunya

423

La tornada d’Illa a Catalunya coincideix en l’aniversari de l’ocupació de l’exércit franquista

Salvador Illa torna a Catalunya (26 gener 2021) en l’aniversari de l’ocupació feixista de Barcelona (26 gener 1939) per part de l’exercit franquista. Fa 82 anys. Significatiu. Quin menyspreu a les conviccions i la sensibilitat dels demòcrates i catalanistes per part del pitjor ministre europeu de Sanitat. Ministre fracassat perquè no ha plantat cara al coronavirus i a la Corinavirus.

1. La coincidència entre el retorn d’Illa a Catalunya i l’ocupació franquista de Catalunya posen de relleu que fa 82 anys i durant molt de temps hi hagué l’èxode de milers de refugiats a la veïna França. També avui hi ha exiliats, presos i perseguits polítics catalans. I és que el post franquisme existent a les institucions i a la societat espanyoles es el franquisme versió 2021.

2. Queda molt clar el que Illa vol i fa. Defensa la monarquia imposada pel dictador Franco. Avala el campechano fugat per obscurs afers econòmics i de faldilles. Vol que la Moncloa mani mes i mes sobre Catalunya convertida en regió administrativa. Menysprea els presos i exiliats polítics, i els hi nega el dret humà a l’amnistia Vol vacunar contra el virus del sobiranisme català democràtic i pacífic per liquidar-lo. Defensa el repressor 155 amb el suport de l’ultra VOX i la dura dreta espanyolista de PP i Cs.

 3. El menyspreu d’Illa demostra que les eleccions catalanes, en plena pandèmia letal i les incomprensibles decisions judicials, van de confrontació provocada de manera unilateral per l’estat espanyol. Confrontació entre Espanya (operació estatal),  o Catalunya (urnes). Entre “constitucionalisme”, o Declaració Universal dels Drets Humans. Entre “justícia” espanyola, o dret d’autodeterminació. Entre postfranquisme, o democràcia. Entre monarquia borbònica i juancarlista espanyola, o sobiranisme republicà català. Entre repressors i carcellers, o alliberament i retorn dels presos i exiliats. Entre venjança inhumana, o amnistia. Entre espanyolisme, o catalanisme. Entre dependència servil, o independència solidària. Entre Moncloa, o Generalitat.

4. Les eleccions catalanes també van de Govern sobiranista, o Govern trifachito autonòmic. De Govern català, o Govern monclovita. De Govern independent, o Govern dependent. De Govern de Catalunya, o Govern monàrquic. De Govern alliberat, o Govern esclau. De Govern amb urnes, o Govern repressor. De Govern dels drets humans, o Govern “constitucionalista”. De Govern de la societat catalana, o Govern de l’ultra Sociedad Civil Catalana. De Govern amb ella i gent com Laura Borràs, o Govern amb Illa i gent com Ada Colau que es petoneja amb l’ultra Manuel Valls.

 

 

Comparteix aquesta entrada