Laura  Borràs, de l’1 d’octubre… a primera presidenta de Catalunya

244

Laura Borràs (Junts per Catalunya) ha presentat el seu llibre “Filla de l’1 d’octubre” a l’Ateneu Barcelonès amb participació del president Carles Puigdemont des de Waterloo per streaming

 

1. La voluntat de la candidata sobiranista es ser la primera presidenta dels 131 presidents que ha tingut Catalunya. El repte és socialment  il·lusionant, cívicament engrescador, políticament renovador. Borràs  te en compte unes paraules de Kamala Harris com primera vicepresidenta dels Estats Units: “Sento una enorme responsabilitat. Jo soc la primera presidenta però no serè la última”.

 2. L’objectiu de la presidenciable de Junts es la llibertat de Catalunya. “Jo aspiro a que la Catalunya del futur sigui lliure. No tothom pot fer la seva vida normal, no només la gent que és a la presó o l’exili, sinó tota la gent que no té oportunitats. Llibertat és això: la capacitat de desenvolupament ple de la vida de les persones”.

3. Però ella sap, per experiència pròpia i dels seus companys presos i exiliats, que són objecte de repressió, joc brut, intolerància… “Per acabar amb la independència estan disposats a carregar-se la democràcia”.

4. Un dels darrers episodis d’aquesta ofensiva és el fet de que l’ultra VOX ofereix suport i vots a una hipotètica investidura de Salvador Illa per evitar un Govern sobiranista a Catalunya. Al cap i a la fi, PSOE i VOX, com partits monàrquics i juancarlistes, ja voten conjuntament al Congrés espanyol per impedir una investigació de l’afer Juan Carlos. Laura Borràs interpel.la: “Demano a Illa que rebutgi públicament els vots que li ofereix VOX. S`ha de combatre el  feixisme i no acceptar els seus vots. Ja hem tingut un caso lamentable a l’Ajuntament de Barcelona. Esperem que Illa doni mostres d’exigència ètica i rebutgi l’oferiment de Vox. Si no ho fa tacaria la institució de la Generalitat. Jo ja vaig dir que ni tan sols negociaria amb cap partit del 155”.

5. Puigdemont comparteix el plantejament de Borràs: “Illa calla davant de VOX, un dels feixismes mes casposos europeus”. Per altra banda diu: “Hem de tenir clar que la por es un jugador de l’equip contrari. L’Estat espanyol posa en joc la repressió i l’aparell judicial. L’antídot per vèncer la por no és la temeritat. L’antídot es coratge, mantenir les conviccions, resiliència, raó, urnes, moral de victòria, missatge ètic, unitat dels independentistes. Hem estat més de 40 anys amb una ma lligada a l’esquena gestionant les necessitats dels catalans i les catalanes. Ara n’hi tenim una ma i mitja. Hem de deslligar-nos”.

6. I del llibre de Laura Borràs, el president exiliat comenta: “Aquest llibre és un mirall on ens reconeixem. Gràcies Laura pel teu compromís polític. Un compromís compartit per tenir un país de primera: pròsper, just, sostenible i solidari”. Ella somriu. Es una dona que es defineix així: “Dic el que penso. Penso el que dic. Faig el que dic”.

 

 

Comparteix aquesta entrada