Illa + VOX = 36 escons

415

El darrer sondeig del prestigiós Electomania desmenteix al CIS monclovita.  Avui les previsions electorals a Catalunya apunten dues dades significatives. ERC + Junts + CUP = 71 escons. PSOE + VOX = 36 escons, molt lluny de la majoria absoluta al Parlament que son 68 escons.

1. Val la pena deixar constància d’aquesta dada perquè Ortega Smith confirma que VOX (ultra moviment dretà i nacionalista espanyol) ha decidit donar el seu suport i els seus escons a la investidura d’Illa, presentat com Salvador d’Espanya. “Cal evitar un Govern independentista. Sempre serà més fàcil recuperar Catalunya amb un Govern socialista” diu el líder de VOX que qualifica de “colpistes i separatistes” als sobiranistes catalans demòcrates i pacífics.

2. Al cap i a la fi, PSOE i VOX coincideixen en moltes qüestions. Avalen la monarquia borbònica imposada pel dictador Francisco Franco. S’oposen a investigar el campechano fugat per obscurs afers econòmics i de faldilles. Son partidaris del repressiu 155. No desmantellen les clavegueres de l’estat. Toleren la caverna mediàtica ben subvencionada. Son contraris a l’alliberament i el retorn dels presos i exiliats polítics. Defensen una Constitució que no és interpretada ni aplicada segons la Declaració Universal dels Drets Humans i els acords internacionals violant així sistemàticament els articles10.2 i 96.1 del text constitucional,

3. El cas es que la Moncloa es treu de sobre un mal ministre, Illa, i l’envia a Catalunya per, amb els suport dels aparells de l’estat, intentant esgarrapar vots de PP, Cs i VOX. Es a dir, el PSOE a  Catalunya es dretanitza i s’espanyolitza mes i mes. Aquesta és l’aportació monclovita al conflicte polític  Espanya / Catalunya.

4. Mentre continua la caòtica situació pandèmica espanyola. Salvador Macip (prestigiós investigador català a Leicester, Regne Unit) ha declarat a Catalunya Ràdio: “UK tanca, baixen els casos. Alemanya tanca aviat, els casos no arriben a pujar. I Espanya? Ja està pitjor que USA, el país que es posa d’exemple de gestió caòtica, i encara no es planteja tancar. Quants casos / morts s’haurien estalviat si s’hagués seguit l’exemple alemany?. Si haguéssim aplicat més restriccions quan les proposàvem, fa unes setmanes, ara ja hauríem doblegat la corba com han fet a UK i no hauríem vist la pujada d’aquests dies amb l’augment de casos i morts evitables que representa. És normal que ens fixem sobretot en la mortalitat de la covid, però cal recordar els efectes secundaris que deixa a molta gent, que poden durar almenys sis mesos, potser més. No son gens trivials i es veuen en un rang ampli d’edats. Vigilem”.

 

Comparteix aquesta entrada