Qui impulsa millor la cultura? Laura Borràs? O Illa i Carrizosa que es disputen l’espanyolisme?

475

Els candidats a presidir la Generalitat ¿què saben de la Bernat Metge, impressionant col·lecció dels clàssics grecs i llatins traduïts al català, obra feta possible gràcies a Francesc Cambó? La pregunta és d’actualitat  perquè acaba de morir Helena Cambo, filla de Francesc Cambó.

 

1. ¿Quin és el candidat o candidata que demostra cada dia ser la personalitat mes culta entre els que aspiren a presidir la Generalitat? ¿Qui és el que mostra tenir més coneixements, més sensibilitat, mes empatia amb les elits culturals i amb la cultura del poble? ¿Qui te un currículum cultural més destacat, més experiència, mes projecte, més compromís? ¿Qui ha demostrat que coneix millor la cultura catalana, la cultura espanyola, la cultura universal? ¿Qui ho demostra en les seves activitats personal, professional, docent, política, parlamentaria?

2. ¿Qui es aquest avui presidenciable?  ¿Laura Borràs (Junts), Pere Aragonès (ER), Salvador Illa (PSOE), Carlos Carrizosa (Cs), Alejandro Fernández (PP), Jéssica Albiach (Comuns)?. Els fets indiquen que aquesta persona indiscutible es Laura Borràs. Ella ha demostrat com consellera al Parlament davant dels atacs dels partits de la bancada espanyolista que la cultura catalana és, malgrat totes les dificultats legals i del règim, una realitat arrelada i universal

3. La cultura catalana podria estar en millors condicions i projectar-se més si, com les cultures espanyola i francesa per exemple, disposés d’una estat propi com Espanya i França. ¿Quin candidat garanteix millor un impuls a la cultura i ho realitza des de fa molts anys? ¿Laura Borràs? o ¿Illa i Carrizosa que es disputen el vot espanyolista? D’això també van les eleccions, la democràcia, la política, la convivència, el sobiranisme.

Comparteix aquesta entrada