Illa admet, sense adonar-se’n, que Catalunya no es Espanya

459

Illa i Iceta amb la dreta més dura i espanyolista contra el Govern de Catalunya

Salvador Illa, traït pel subconscient i sense dir-ho explícitament i malgrat el seu espanyolisme, reconeix que Catalunya no és Espanya.

1. “Catalunya torna” és l’eslògan del PSOE en la campanya electoral catalana. Salvador Illa, encara ministre de Sanitat i enviat a dit per la borbònica i juancarlista Moncloa a la “comunidad autònoma catalana”, protagonitza un significatiu vídeo propagandístic. “Torna Illa. Torno a casa, a casa nostra”. És a dir, “Casa nostra” no és Espanya. “Casa nostra” és Catalunya. Conclusió: Catalunya no és Espanya. Tan es així que el ministre espanyol necessita demostrar catalanitat repetint 15 vegades, 15, la paraula “Catalunya” en només un minut 18 segons d’aquest vídeo. No menciona ni una vegada a “Espanya”. Darrera seu apareix un fons  gris, gris com ell, sense cap bandera espanyola que l’acompanya sempre en les seves compareixences a Madrid.

2. Illa no és creïble per mes que s’ompli la boca de “Catalunya”. Salvador Illa i Miquel Iceta han perdut credibilitat perquè han enganyat descaradament fins el darrer segon dient que Iceta era el millor candidat del PSOE en les eleccions catalanes i que Illa era el millor ministre de Sanitat en l’epidèmia letal i desfermada. Tot ha volat pels aires al menysprear a la ciutadania i als milers d’infectats pel virus per interessos partidistes.

3. Vicens Partal escriu a www.vilaweb.cat que si el Govern espanyol prescindeix ara del seu ministre de Sanitat només te dues explicacions possibles. O be la seva feina és irrellevant o be la salut dels ciutadans és una qüestió secundaria. Illa, doncs, queda desqualificat com un polític amb capacitat per governar Catalunya. L’encara ministre ha de donar explicacions al Govern de Catalunya per la seva gestió ministerial en la pandèmia, mala gestió criticada a la Unió Europea i pel Govern català. Illa ha d’explicar perquè va requisar material sanitari dels hospitals catalans en moments molt crítics.

4. Iceta i Illa també comparteixen unes característiques professionals  que els hi resta credibilitat personal i política. Iceta: 60 anys; afiliat al PSOE des dels 17 anys; cap dia cotitzat fora de la política. Illa: 54 anys; regidor del PSOE des dels 21 anys; cap dia cotitzat fora de la política.

5. I un darrer apunt de moment. Illa i Iceta es manifesten públicament i al carrer contra el Govern català. Ja ho han fet sovint en companyia del repressor Enric Millo i de dirigents del PP, Ciudadanos i Societat Civil Catalana que són la dreta més dura i espanyolista. 

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada