La Moncloa borbònica vol teledirigir Catalunya amb el delegat Illa

449

Salvador Illa en una reunió amb els ultra espanyolistes de Societat Civil Catalana

El president espanyol Pedro Sánchez vol teledirigir Catalunya des de la Moncloa borbònica i centralista amb el seu delegat Salvador Illa com cap de la candidatura del PSOE a la circumscripció de Barcelona. Es la nova “operación Cataluña”.

1. El primer eix d’aquesta “operación Cataluña” és la decisió del  Govern espanyol de PSOE / Podemos de salvar la corona espanyola en una crisis profunda i instal·lada en el post franquisme. El Govern de Pedro / Pablo avalen la monarquia imposada pel dictador Francisco Franco en la persona de Juan Carlos, avui el campechano fugit per foscos motius econòmics i de faldilles, i pare de Felipe VI.

2. El segon eix és la designació per dit presidencial de Salvador Illa com delegat de la Moncloa en la “comunidad autònoma catalana”. El PSOE es tan borbònic que no fa primàries democràtiques per confeccionar les seves candidatures sinó que Madrid imposa el cap de candidatura a la seva sucursal a Catalunya. A més, Salvador Illa i Miquel Iceta han mentit tota la estona perquè han dit fins el darrer segon que Iceta era el candidat socialista a la presidència de la Generalitat perquè era el millor candidat. Ara resulta que el millor candidat no és Iceta.

3. El president espanyol prescindeix d’Illa, prescindible com ministre de Sanitat donada la seva mala gestió, en un temps en que l’epidèmia continua  letal i provoca enormes perjudicis socials i econòmics. Illa es enviat amb l’objectiu de convertir la Generalitat en una vulgar delegació del Govern central; de retornar al passat i fracassat autonomisme; de reprimir el sobiranisme democràtic i pacífic;  d’oposar-se a l’amnistia; de negar que els pobles, com Catalunya, tenen el dret a l’autodeterminació.

4. El tercer eix consisteix en que la premsa del règim, d’allà i d’aquí, fomenti la idea de que Illa és un home amb capacitat per presidir Catalunya. Illa confia fer-se amb vots ultra espanyolistes procedents de Ciudadanos en liquidació i d’activistes anti sobiranistes com Societat Civil Catalana. Illa te la seguretat de que després de les eleccions, malgrat aquest PSOE tan espanyolitzat,  comptarà amb la complicitat d’ER i de Podemos per configurar un tripartit autonòmic a Catalunya. Els precedents més immediats d’aquesta operació son els acords dels tres partits a Espanya i a l’Ajuntament de Barcelona.

 

Comparteix aquesta entrada