Claus 2020. Demòcrates (?) espanyols, i sobiranistes catalans

359

Els Setze Jutges va donar nom a un grup de cantants a favor de la lllengua i la cultura catalanes

1. CLAU DE VOLTA és un element fonamental d’una idea, d’un projecte, etc. (Diccionari de la Llengua Catalana). Claus del 2020 sobre…  règim borbònic, pandèmia letal, crisis de la democràcia a l’estat, repressió judicial i policial, nacionalisme espanyol, sobiranisme català…

2. JUAN CARLOS fou imposat pel dictador Francisco Franco com a rei, i l’avui campechano fugitiu a causa d’afers econòmics i de faldilles es comporta com un rei. Aquí ho deixo.

3. LA MONARQUIA HEREVA DEL FRANQUISME s’aguanta encara gràcies a l’establishment post franquista (institucional, econòmic, judicial, policial, polític), i el PSOE (monàrquic, borbònic, juancarlista a tota màquina) que es més factor substancial d’aquest suport que PP, Cs, VOX.

4. CORONAVIRUS I CORINAVIRUS provoquen terribles conseqüències als àmbits de la salut, l’economia, la societat, la convivència.

5. “SETGE JUTGES D’UN JUTJAT mengen fetge d’un penjat i el penjat era un bon metge, que per heretge havien condemnat”. La saviesa popular catalana te altres expressions similars… “Setze jutges d’un jutjat mengen fetge d’un penjat. Si el penjat es despenja, es menja els setze fetges dels jutges del jutjat que l’han penjat”. “Setze jutges d’un jutjat mengen fetge d’un penjat. Si el penjat es despenja, els setze jutges del jutjat no podran menjar fetge del penjat”.

6. HI HA DEMÒCRATES (?) ESPANYOLS que callen davant la sistemàtica repressió política, judicial, policial i mediàtica contra el sobiranisme català. Són molt espanyols, no son demòcrates.

7. “PACTISME MÀGIC” (ER) és pactar i votar uns pressupostos generals de l’estat amb increment de partides a favor de la Casa Real, l’armamentisme, la recentralització. “Confrontació intel·ligent” (Junts) es no votar els pressupostos d’un Govern espanyol que manté en el seu lloc al tinent coronel Daniel Baena, de la guardia civil, les clavegueres de l’estat, i la repressió.

8. ELS EXILIATS CATALANS VIUEN LLIURES a la Unió Europea on son considerats polítics dignes, demòcrates, pacífics. Els seus companys presos, però, son tractats com perillosos criminals violents pel règim espanyol.

9. ELS DRETS DELS CATALANS (lingüístics, culturals, socials, econòmics, polítics) depenen de l’esforç, el sacrifici, la solidaritat, la voluntat dels catalans. Cal reconèixer que és així. L’experiència històrica i actual demostra que els drets dels catalans no son promoguts ni defensats pel règim espanyol.

10. CONDEMNATS A SER LLIURES, escriu David González citant a Jean Paul Sartre,  a www.elnacional.cat, sobre Catalunya. Però condemnats a ser lliures es millor que estar condemnats a ser esclaus.

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada