Foscos episodis de la jutgessa Tardón que investiga a Boye

469

PP, entitats reaccionàries, José Maria Álvarez del Manzano, Ajuntament de Madrid, Caja Madrid, Manuel Blesa, afers econòmics i judicials, un suïcidi… Foscos episodis en la trajectòria personal i política de la jutgessa Maria Tardón, de l’Audiència Nacional, que decideix investigar, ai las!,  a Gonzalo Boye.

 

1. Gonzalo Boye és el brillant i implacable advocat dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra, entre altres polítics demòcrates sobiranistes. Resulta emprenyador al règim espanyol. Quina casualitat que la decisió de Tardón és prengui ara en plena precampanya electoral catalana! Cap sorpresa. L’actuació de la desprestigiada Audiència Nacional és un motiu més per donar suport al president exiliat i a Junts.

2. Any 1995. Maria Tardón esdevé  portaveu de l’ultra  conservadora i espanyolista Asociación Judicial Francisco de Victoria. Significatiu.

3. Any 1999. Tardón salta a la política com independent del PP de l’Ajuntament de Madrid i és de la màxima confiança de l’alcalde José María Álvarez del Manzano. Aquest polític tingué  un afer econòmic amb la justícia sobre ús indegut de fons públics. La sala del Tribunal de Cuentas el va absoldre, però la presidenta de la sala, Ana Maria Pérez Tórtola, va formular un vot particular en el que discrepava dels seus dos companys. Aquí lo dejo, diria Boye.

4. Any 2003. Tardón, a proposta, com no!, del PP, s’incorpora com membre de l’Asamblea  General de Caja Madrid, presidida per Miguel Blesa (1996-2009). Ella participa en las assemblees generales ordinàries de 2004 i 2005. Amb el seu vot s’aproven (23 febrer 2004) comptes, pressupostos, activitats i la “emisión de instrumentos financieros para la captación de recursos ajenos”… conegudes com “preferentes” que tan va perjudicar els estalvis de milers de pensionistes i jubilats. Aquí ho deixo, tornaria a dir Boye.

5. Any 2014. Tardón hauria actuat a favor de Blesa en un plet, condemnant al marit de la seva suposada amant. Quines coses s’escrivien llavors als diaris!
 
6. Any 2017. Blesa es condemnat per delicte continuat d’apropiació indeguda en el cas de les targetes Black a sis anys de presó. El 19 de juliol fou trobat mort amb un tret d’escopeta de la seva propietat al pit en una finca on anava a caçar, Puerto del Toro. Suïcidi.  

7. Any 2018. Tardón ocupa la vacant deixada a l’Audiència Nacional per Carmen Amela, inefable magistrada que va iniciar la causa contra els dirigents independentistes i que es nomenada magistrada del Tribunal Suprem. Todo queda atado y bien atado (Francisco Franco).

8. Any 2020. Coronavirus, corinavirus, campechano fugat, exiliats i presos polítics catalans, precampanya electoral… Tardón decideix investigar a Gonzalo Boye, advocat del president Carles Puigdemont que es respectat com persona demòcrata  i pacífica a la Unió Europea on viu en llibertat.

9. Tardón (Diccionario de la Lengua Española): “Que suele retrasarse o hace las coses con mucha flema. Que comprende tarde las coses”.

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada