Carta de cristians als bisbes catalans: “Siguem solidaris amb els exiliats i presos polítics”

490

El Déu de Jesús beneeix al Papa Francesc perqué es solidari amb els presos

El Grup de Drets Humans de la parròquia de Sant Medir ha enviat als 13 bisbes de Catalunya una carta demanant-lis una actuació de solidaritat humana i cristiana amb els exiliats i presos polítics catalans. Als exiliats i presos se’ls hi comunicarà personalment aquest text que segueix a continuació…

“Benvolgut bisbe, aquesta carta, escrita des de la nostra convicció o sintonia cristiana, va dirigida a tots i a cadascún dels bisbes de Catalunya sobre la injusta i dolorosa situació dels exiliats i presos polítics catalans. Esperem que realitzeu vers ells un gest de solidaritat humana i cristiana i, si ja ho heu fet, en realitzeu un de nou  aprofitant el Nadal d’aquest 2020, any tant dolorós a causa de la pandèmia.

“Redactem aquest text tenint ben present que el Déu de Jesús beneeix a aquells que visiten presos i maleeix a aquells que no ho fan. Així consta en el impactant episodi del judici final (Mateu 25) que interpel.la a tothom, també a la jerarquia eclesial i als jutges.

“Els exiliats son persones considerades demòcrates, pacífiques i viuen en llibertat a la Unió Europa. Els seus companys presos, però, son tractats com perillosos criminals violents pel règim espanyol en els àmbits institucional, judicial, policial, polític i mediàtic.

“Aquest contrast escandalós ens porta a pensar en el cas de Jesús de Natzaret. Jesús, home bo i just, fou condemnat, vexat, torturat, crucificat i mort per l’establishment judicial, polític i religiós del seu temps i del seu país.

“Amb qui estan els bisbes, els cristians i els homes de bona voluntat  de Catalunya? Amb la justícia europea que deixa en llibertat als exiliats o amb la justícia espanyola que condemna i castiga els presos? Amb els carcellers i els perseguidors o amb els perseguits? Amb els beneits o amb els maleits pel Déu de Jesús? Amb Jesús crucificat o amb els que el crucifiquen?

“Preguem a Déu per tal que els bisbes catalans siguin fidels al missatge evangèlic, i, per exemple, endeguin a les diòcesis de Catalunya una pastoral de caràcter solidari i d’alliberament.

“Cordialment…

Comparteix aquesta entrada