La democracia nord-americana deixa en ridícul l’engany espanyol

461

1. La democràcia nord-americana deixa en ridícul l’engany del règim espanyol. El poble americà és lliure i pot fer fora el seu cap d’estat. Acaba de fer-ho amb el president Donald Trump. La majoria dels nord-americans han rebutjat amb el seu vot la política de Trump. Els espanyols no tenen la llibertat de fer fora el seu cap d’estat. No poden tant si el cap d’estat es el rei imposat pel dictador Francisco Franco i avui fugat per obscurs afers econòmics i de faldilles com si el cap d’estat és el fill del campechano fugitiu. Tots plegats son una família reial gens modèlica.

2. Una de les grans mentides del PSOE, principal partit avui en el Govern espanyol, és la renuncia a ser un partit republicà, si es que ho ha estat de debò alguna vegada, per convertir-se en un partit que avala la monarquia borbònica.

3. Lemes del defenestrat Trump son “Make America great again” i “Put America first” que han perjudicat la democràcia, la llibertat i la convivència als Estats Units i al món. També el règim espanyol, des de PSOE a VOX, te el seu lema dogmàtic, “Primer la unitat d’Espanya”. I tot (democràcia, llibertat, convivència, urnes) es sacrifica a la imposada unitat d’arrels franquistes. L’establishment espanyol es nega a entendre que una entesa entre Espanya i Catalunya, respectant les seves sobiranies, pot ser la millor fórmula democràtica, lliure i solidària entre els dos pobles o nacions.

4. I en aquest recanvi de Donald Trump per Joe Biden ha jugat, a més de les urnes, un paper democràtic determinant el Tribunal Suprem. ¡Quina diferència tan abismal entre el Tribunal Suprem nord-americà i els Tribunals Suprem i Constitucional espanyols! ¡Quina diferència de credibilitat entre els seus respectius jutges! ¡El sistema judicial espanyol, hereu del franquisme, queda en evidència i fa el ridícul davant el sistema judicial nord-americà!

5. Quant a les urnes, tot el mon es testimoni de la repressió judicial i policial contra els ciutadans que cometeren el crim d’anar a depositar-hi les seves paperetes. A causa d’aquest crim desarmat, hi ha exiliats i presos polítics catalans. La veritat es que, contra el que diu la propaganda del règim, els exiliats, com el president i eurodiputat Carles Puigdemont, son tractats com persones honorables, demòcrates i pacifiques a la Unió Europea on viuen en llibertat.

Comparteix aquesta entrada