Primàries a Junts sobiranista, alternativa al tripartit autonomista

286

Damiá Calvet i Laura Borràs, primàries a Junts

1. Junts celebra aquest cap de setmana les primàries per escollir el seu presidenciable per la  Generalitat en les properes eleccions catalanes. Al final han quedat dos candidats: Laura Borràs i Damià Calvet. El tercer, Jordi Ferrés, s’ha retirat al darrer moment oferint el seu suport a Laura Borràs.

2. L’objectiu de Junts és aconseguir i consolidar en les eleccions del 14 de febrer una majoria sobiranista en el Govern i en el Parlament. Un Parlament que sigui sobirà. Un Govern que governi bé. Un Govern català que mantingui amb el Govern espanyol una relació d’igualtat, de tu a tu, i de respecte mutu de les respectives sobiranies. La contribució del catalanisme independentista a la democràcia, la llibertat, la solidaritat és molt mes profunda que la contribució que el catalanisme autonomista (dependentista i subordinat a Espanya) hagi fet fins ara, faci actualment i poguí fer en el futur. L’etapa autonomista queda superada pel projecte independentista, i per la majoria social que li dona suport.

3. Junts, alliberada de petits grupuscles, es presenta com l’alternativa al retorn de l’autonomisme castrat que propugna un tripartit a Catalunya. Un tripartit configurat per una ER amb una cúpula dirigent que amaga la C de Catalunya, per un PSOE avalador de la monarquia borbònica i cada vegada mes centralitzador i dretà degut als vots que rep d’un Ciudadanos en liquidació, i per un Comuns/Podemos liderats per l’ex activista Ada Colau que, com Aznar, parla català en la intimitat.

4. El suport d’ER als pressupostos generals de l’estat presentats pel Govern centralitzador espanyol, que un cop més perjudiquen a Catalunya, és un pas mes en la confecció d’aquest tripartit. Una fórmula podria ser un Govern dels tres partits: ER, PSOE, Comuns. Una altra fórmula podria ser un Govern ER/Comuns amb el suport parlamentari extern de PSOE. D’això en diuen  pragmatisme i eixamplar la base. Pragmatisme i eixamplament autonomista que està més a prop del federalisme inexistent del PSOE espanyol i molt lluny del projecte sobiranista català.

Comparteix aquesta entrada