“Desde el recuerdo a Franco, ¡Viva el rey!

237

1. “Desde la emoción en el recuerdo a Franco, ¡Viva el rey! ¡Viva España!” va cridar ben alt el president de les Cortes franquistes, Alejandro Rodríguez de Valcárcel,  en la proclamació de Juan Carlos com rei (22/11/1975) al Madrid avui super infectat pel coronavirus i la Corinavirus. El dictador Francisco Franco havia imposat com rei d’Espanya a Juan Carlos I, ara fugit a la monarquia d’Abu Dhabi, violadora dels drets humans.

2. Aquell “Viva el rei” es repeteix 45 anys després (25/09/2020) en una reunió del postfranquista Consejo General del Poder Judicial presidida per Carlos Lesmes. Aquest presideix el CGPJ en funcions des de fa dos anys, dos!.  Vergonyós. La sessió es celebra a Barcelona, capital de Catalunya, sense cap rei. Sense Felipe VI, vivint com a rei al Palau de  la Zarzuela. Sense el seu pare, el campechano fugat Juan Carlos I, vivint com a rei a Abú Dhabi.

3. Felipe VI ha comentat la jugada amb Lesmes. ¿Ha parlat el rei de la Zarzuela amb el seu pare, el rei Juan Carlos? ¿Ha parlat Lesmes amb el campuchano fugat? Lesmes defensa i elogia a Felipe VI però lamenta que per causes alienes (?) a la voluntat reial no hagi assistit a la sessió del CGPJ a Barcelona. ¿Està també emprenyat Lesmes pel fet de que el campechano Juan Carlos no hagi estat a Barcelona ni estigui a Madrid donant suport als milers de madrilenys infectats per la pandèmia?.

4. Lesmes dirà el que vulgui, però hi ha un profund divorci de la Monarquia (Juan Carlos I, Felipe VI i família) i el seu sistema judicial del postfranquisme amb el poble, sobretot amb Catalunya. Un poble que crida  “Visca la llibertat! Visca la democràcia! Visca la Declaració Universal dels Drets Humans! Visca els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles! Visca Catalunya!”. La Corona trontolla més que mai.

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada