Interpel·lacions al bisbe neoclerical Omella

627

Val la pena formular una sèrie de preguntes al cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), que rep el suport de sectors neoclericals en un combat contra el sobiranisme català democràtic i pacífic.

 

1. ¿Un objectiu polític de la Conferencia Episcopal Española (CEE) que vostè, cardenal Omella, presideix, es defensar la Constitució espanyola, el desacreditat règim monàrquic i la unitat d’Espanya com valors sagrats? ¿No es idolatria?

2. ¿Pensa emprendre alguna acció, com arquebisbe de Barcelona, per tal que la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) o catalana tingui en pla d’igualtat les mateixes competències canòniques i pastorals que l’espanyola?

3. ¿Està a favor de promoure i defensar les llibertats i els drets, també el d’autodeterminació, de totes les persones i de tots els pobles, inclòs el català, segons la Doctrina Social de l’Església Catòlica?

4. ¿Per què no condemna alt i fort la repressió institucional, judicial, política, policial, carcelària i mediàtica contra Catalunya o, si vol, contra bona part de la societat catalana… repressió coneguda arreu del món?

5. ¿Per què vostè no visita, a diferència d’altres bisbes, als exiliats i presos polítics catalans, que tenen el seu lloc de treball a Barcelona, per donar-los suport humà i cristià?

6. Tenint en compte que no hi ha equidistància possible ¿estar vostè amb els repressors i els carcellers, o amb els reprimits i perseguits? ¿O es que considera que el “a por ellos”, la repressió injusta i inhumana s’adequa a l’Evangeli i està protegida per la Constitució?.

7. ¿Estar d’acord en que un cristià catòlic ha de ser fidel a Jesús, el seu Evangeli i els seus valors, no al president de la Conferència Episcopal Espanyola?.

8. ¿Es conscient que la seva tasca episcopal i política divideix a l’Església barcelonina i catalana, i també a la societat catalana?

9. ¿Pensa que aquesta divisió eclesial i social es fruit del seu discurs i de la seva acció política o partidista, no de la transmissió de l’Evangeli?

10. Repassant el seu currículum… ¿Per què va votar en el seu dia a la CEE una resolució a favor de la unitat d’Espanya com a valor moral a mantenir que és la tesi dels cardenals ultraespanyolistes Antonio Maria Rouco i Antonio Cañizares?

11. ¿Sap que aquesta postura espanyolista de vostè, Rouco i Cañizares xoca amb la posició eclesial de l’episcopat català? ¿Sap que els bisbes catalans sostenen que, segons la Doctrina Social de l’Església, cal respectar els drets i les llibertats de les persones i dels pobles, i que tota opció política és legítima si es propugna de manera pacífica. ¿Sap que a diferència de l’episcopat espanyol, l’episcopat català reconeix que Catalunya és una nació i que el sobiranisme és una opció legítima?.

12. ¿Continua mantenint el seu lid’eratge i activisme de bisbe de Barbastre-Montsó que va prendre partit contra Catalunya en el litigi de les obres d’art sacre dipositades en el Museu Diocesà i Comarcal de Lleida i que eren reclamades per la diòcesi de Barbastre-Monzó? ¿Recorda, cardenal Omella, que en un dels seus discursos abrandats deia: “Aragó i Barbastre hem de ser tenaços. Endavant. Hem d’aconseguir-ho. Tardarem més o menys. Però hem d’anar endavant. Aconseguirem per a Aragó les obres d’art sacre dipositades al Museu de Lleida”?

13. ¿Es conscient de que el Govern espanyol va pressionar al Vaticà perquè vostè vos nomenat arquebisbe de Barcelona i que, fins i tot, el Govern ho va anunciar abans que la Santa Seu ho fes públic?

14. ¿Recorda que quan va ser nomenat arquebisbe de Barcelona va reconèixer públicament que no comprenia la qüestió nacional catalana ni coneixia la realitat barcelonina i catalana, i que el cardenal Martínez Sistach va reconèixer que no coneixia gaire al seu successor que era vostè? ¿Pot un pastor que no coneix les seves ovelles ser el bon pastor de l’Evangeli?.

15. Els bisbes catalans varen decidir en la seva última i recent reunió demana als catòlics que “complissin amb les disposicions de les autoritats i que a cada regió sanitària es seguissin amb responsabilitat les recomanacions que s’anessin donant…” ¿Per què vostè va trencar aquest compromís celebrant el funeral a la Sagrada Familia a diferencia del bisbe de Lleida, Salvador  Giménez Valls, que la va ajornar?

16. ¿Es conscient que amb la seva actuació alimenta la fera del neoclericalisme que utilitza el clergat per anar contra el sobiranisme català com fan Josep M. Carbonell, Antoni Puigverd, Antoni Matabosch, Ramon de España i diaris espanyols com La Vanguardia i El Periódico…?

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada