Govern espanyol assetjat. L’espionatge està penat i viola els drets humans 

397

El Govern PSOE/Podemos, de Pedro Sánchez/Pablo Iglesias, està assetjat per l’espionatge que realitza o tolera a la pràctica contra els sobiranistes catalans perquè viola la Declaració Universal dels Drets Humans i està penat amb presó pel Codi Penal.

1. L’espionatge a Espanya com el descobert ara, gràcies sobretot a una investigació periodística de The Guardian, atempta contra la Declaració Universal dels Drets Humans. El seu article 12 estableix: “Ningú no serà objecte d’intromissions arbitràries en la seva vida privada ni en la de la seva família, en el seu domicili ni en la seva correspondència, ni d’atemptats contra la seva fama i la reputació.  Tota persona té dret a la protecció  de la llei contra aquests atemptats”.

2. L’espionatge està penat pel Codi Penal. El seu article 197.1 estableix: “El que, para descubrir los secretos o vulnerar la intimidad de otro, sin su consentimiento, se apodere de sus papeles, cartas, mensajes de correo electrónico o cualesquiera otros documentos o efectos personales, intercepte sus telecomunicaciones o utilice artificios técnicos de escucha, transmisión, grabación o reproducción del sonido o de la imagen, o de cualquier otra señal de comunicación, será castigado con las penas de prisión de uno a cuatro años y multa de doce a veinticuatro meses”.

3. Tot fa olor a podrit en el règim espanyol i en el PSOE. Règim dels GAL (terrorisme d’estat)… ¿oi Felipe González i Josep Borrell? Règim de l’espionatge al restaurant La Camarga… ¿oi José Zaragoza, Eva Granados i Miquel Iceta? Règim de l’episodi d’uns mossos d’esquadra que el 10 de novembre del 2019  (crònica de David Marin a ElPuntAvui) van des­co­brir uns indi­vi­dus que feien un segui­ment al pre­si­dent Quim Torra. Cinc s’identificaren com a agents del Cuerpo Naci­o­nal de Policía. Què hi feien allà? No se sap perquè el Minis­teri d’Inte­rior no ho diu i, de fet, nega haver-hi enviat ningú. Què hi feien? Ana­ven sols? Estan ja sense con­trol? La dele­gació del govern espa­nyol és qui ges­ti­ona l’actu­ació dels cos­sos poli­ci­als de l’Estat a Cata­lu­nya. Al cap­da­vant hi ha Teresa Cuni­llera (PSOE).

Comparteix aquesta entrada