Declaracions diabòliques de Fernández Díaz

609

Les declaracions de Jorge Fernández Díez (PP) sobre Benet XVI, Espanya i el diable, en una trobada amb el Papa el 17 de juny del 2015, tenen especial gravetat perquè manipulen al Sant Pare  i  són diabòliques en sentit bíblic.  

1. Jesús defineix el diable com “mentider i pare de la mentida” (Joan 8, 44). Això enllaça amb l’inici del Gènesi (3, 13) quan Eva diu al Senyor-Déu: “La serp m’ha enganyat”.

2. ¿En que consisteix l’engany del devot del sinistre Valle de los Caídos i afinador de fiscals contra l’independentisme català democràtic i pacífic? Fernández Díaz, saltant-se la confidencialitat, declara que Benet XVI li va dir que “el diable vol destruir Espanya... perquè ell sap els serveis prestats per Espanya a l’Església de Crist”… com la missió i l’evangelització d’Amèrica per part espanyola. Les suposades paraules del Papa a l’ex ministre franquista no mereixen credibilitat tenint en compte que Fernández Díaz enganya, com a mínim, dues vegades.

3. Primer engany. Els papes Benet XVI i Francesc, contra el que diu Fernández Díaz, han criticat la colonització, inclosa l’espanyola, en diverses ocasions. Benet XVI, al tornar d’un viatge a Brasil i Veneçuela l’any 2007, va afirmar: “No es pot ignorar les ombres que varen acompanyar l’evangelització del continent llatinoamericà, ni el sofriment i les injustícies infligides pels colonitzadors a les poblacions indígenes”.

4. L’argentí Jorge Bergoglio / Papa Francesc, en el llibre “Sobre el cielo y la tierra” (2013), deixa clar que “hi hagué abusos dels espanyols, perquè  evidentment vingueren  a fer negoci en aquestes terres, a emportar-se l’or”. Alhora Bergoglio / Francesc precisa: “Fou gran l’esforç de promoció que tingueren molts homes de l’Església que no volien entrar en tripijocs amb el poder civil espoliador”. Posa el referent exemplar de Fray Bartolomé  de las Casas, “defensor dels indis davant el atropellaments dels conqueridors”.

5. Una altre engany de Fernàndez Díaz  es que no digui ni un mot sobre el que hipotèticament pensa Benet XVI respecte el nacional catolicisme de la dictadura franquista. El Papa emèrit es molt dur contra el nacional catolicisme i la confusió entre el poder de l’espasa i la creu. Joseph Ratzinger / Benet XVI ho té escrit en la primera part del seu llibre “Jesús de Natzaeet” (2007)…

“L’imperi cristià va intentar molt aviat convertir la fe en un factor d’unificació imperial. El regne de Crist devia, doncs, prendre la forma d’un regne polític i de la seva esplendor. La debilitat de la fe, la debilitat terrenal de Jesucrist, havia de ser sostinguda pel poder polític i militar. En el curs dels segles, sota diferents formes, ha existit aquesta temptació d’assegurar la fe a través del poder, i la fe ha corregut sempre el risc de ser sufocada precisament per l’abraçada del  poder. La lluita per la llibertat de l’Església, la lluita perquè el regne de Jesús no pugui ser identificat amb cap estructura política, cal lliurar-la en tots els segles. En efecte, la fusió entre fe i poder polític sempre té un preu: la fe es posa al servei del poder i ha de doblegar-se als seus criteris”.

Comparteix aquesta entrada