Coronavirus. ¿I els periodistes, els militars, els reis?

232

1. ¿Política? ¿Comèdia? Caldrà fer balanç de tot. ¿Agrair al ministre espanyol Salvador Illa la brevetat en les seves intervencions? Sí, però més valdria que Illa no hagués col·laborat en la centralització predemocràtica de l’estat usurpant competències sanitàries de la Generalitat de Catalunya, renunciant al federalisme i menyspreant el constitucional estat de les autonomies. Caldrà fer balanç de l’actuació dels polítics. També, per exemple, dels periodistes, els militars, els reis. ¿O no?

2. Els periodistes i els mitjans de comunicació ¿han informat i informen adequadament? ¿son sectaris, partidistes, superficials, demagogs, servils amb el poder, amb l’oposició, amb els interessos de l’establisment? ¿es consideren per sobre del be i del mal quan han de saber que no disposen de totes les dades de la situació? ¿I els militars? ¿hi hagut exhibicionisme cara la galeria? ¿que aportaven en les rodes de premsa del Govern espanyol? ¿Ha pensat el Govern progre (?) PSOE / Podemos en reduir la despesa militar i la venda d’armament en una situació sanitària, econòmica i social de tanta gravetat? ¿I la monarquia? ¿realment els discursos, les actuacions i els silencis dels reis Felipe VI i Juan Carlos I, amb els afers que l’afecten inclòs el cas Corina, son els que corresponen a qui es i a qui ha estat cap d’estat?.

3. Els gestos i les actuacions que s’esperen ara són aquells que serveixin per temperar el cop d’una gran crisi social. És el que s’espera dels polítics, dels periodistes, dels militars, dels reis, dels sanitaris, de la ciutadania… del sobiranistes espanyols, dels sobiranistes catalans… dels agnòstics, dels creients… de tothom.

 

Comparteix aquesta entrada