Esquerdes profundes en l’afeblit sistema democràtic

243

Franco, Juan Carlos I, Corina, Felipe VI, Pedro Sánchez

1. ¿Esquerdes en el Govern espanyol de coalició?. Pitjor. Esquerdes en l’afeblit sistema democràtic. Esquerdes tan profundes que deixa molt tocada la democràcia ja que volen salvar Espanya… “antes roja o azul que democrática y rota”.

2. Les actuacions, els discursos, els gestos dels partits espanyols, des del Govern PSOE/Podemos amb ¡el suport caricaturesc de Cs!, a l’oposició de PP, VOX i també Cs en molts moments, demostra que aprofiten la crisi sanitària, econòmica i social provocada pel coronavirus per retornar a la situació inhòspita del règim predemocràtic. Una situació, hereva de la dictadura franquista i el seu “atado y bien atado”, que es un laberint sense sortida ni futur en el mon i l’Europa del segle XXI.

3. Característiques del règim predemocràtic son, entre altres, l’espanyolisme o nacionalisme espanyol, l’uniformisme, l’unionisme, el centralisme, el militarisme, l’autoritarisme, el provincianisme, l’annexionisme,la corrupció, les portes giratòries, el descrèdit del sistema judicial i policial, la monarquia borbónica i corinavírica, un constitucionalisme interpretat i aplicat de manera retallada, la repressió dels drets i les llibertats de les persones i dels pobles.

4. Poden afegir-se, per exemple, algunes precisions. El PSOE, teòricament republicà i federal, és avui el principal defensor de la monarquia tal com es i es nega a investigar l’afer en que estàn implicats Corina i Juan Carlos I, pare de Felipe VI… El PSOE abandona el federalisme i no actua segons el constitucional estat de les autonomies. El Govern de Pedro Sánchez continua venen armes a dictadures i no rebaixa el pressupost militar per destinar-lo a pal·liar els efectes de la pandèmia. PSOE i Podemos guardonen  els policies que varen actuar l’1-O, mantenen les clavegueres de l’estat, subvencionen mitjans de la caverna mediàtica…

5. ¿Com han d’actuar els demòcrates, siguin sobiranistes espanyols o sobiranistes catalans, en un règim que retrocedeix i s’enfonsa en la predemocràcia? La democràcia, la llibertat, la solidaritat, la sobirania només s’enforteixen amb més democràcia, més llibertat, més solidaritat, més sobirania.

 

Comparteix aquesta entrada